štvrtok , 25 apríla 2024
Ing. Marek ILLÉŠ

Ing. Marek ILLÉŠ

 

Ing. Marek ILLÉŠ – kandidát na poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja s číslom 33

Profil, predstavenie kandidáta

Pochádzam z Nitry a mám 43 rokov. Stredoškolské štúdium strojníckeho zamerania som absolvoval vo Vrábľoch. Následne som v štúdiu pokračoval na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, na Stavebnej fakulte v odbore Geodézia, kartografia a kataster. Po ukončení vysokoškolského štúdia som začal pracovať ako odborný referent technického oddelenia na Katastrálnom odbore Okresného úradu v Nitre. V rokoch 2002 až 2013 som pôsobil ako riaditeľ Správy katastra v Zlatých Moravciach.

Po vzniku nového Okresného úradu Zlaté Moravce som sa od začiatku jeho existencie stal prednostom tohto úradu a pričinil som sa o jeho založenie a efektívne fungovanie. Na tomto úrade vzniklo jedno z prvých klientskych centier na Slovensku, ktoré pozdvihlo úroveň služieb pre občanov v rámci reformy ESO. V rokoch 2015 až 2016 som zastával funkciu prednostu Okresného úradu Nitra v sídle kraja. Na tomto úrade som sa venoval predovšetkým téme príchodu strategického investora Jaguar Land Rover do Nitry. Od roku 2016 do augusta 2017 som pôsobil ako riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nitre.

Počas tohto obdobia sa nám podarilo znížiť mieru evidovanej nezamestnanosti v okrese Nitra pod 4 % a zároveň som na tomto pracovisku získal cenné poznatky z oblasti zamestnanosti a zo sociálnej oblasti. V súčasnosti pôsobím ako generálny riaditeľ Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. Verím, že v rámci môjho pôsobenia na tejto pozícii využijem všetky svoje doterajšie vedomosti a skúsenosti, ktoré som získal v predchádzajúcich zamestnaniach a tieto poznatky odovzdám pre prospech jednotlivých občanov a miestnych samospráv.

Osobné priority, posolstvo, volebný prísľub

Ako poslanec NSK by som sa chcel venovať predovšetkým oblasti usporiadania majetkovoprávnych vzťahov k nehnuteľnostiam pod stavbami v správe a vlastníctve NSK, ako sú napríklad cesty, školské, športové a ostatné areály, na ktorých sú postavené stavby, budovy a zariadenia vo vlastníctve NSK. V sociálnej oblasti sa chcem zamerať na priblíženie poskytovaných sociálnych služieb bližšie k občanovi a to prostredníctvom podpory a rozvoja terénnych sociálnych služieb, ktoré sú pre občanov flexibilnejšie a umožňujú operatívne reagovať na vzniknuté potreby jednotlivcov.

Za veľmi dôležitú ďalej považujem tému aktívnej politiky zamestnanosti v pôsobnosti NSK v priereze spolupráce s úradmi práce a stredoškolského sektoru v oblasti duálneho vzdelávania. Zároveň sa budem snažiť hľadať všetky možné platformy modernej spolupráce týchto subjektov, vzhľadom na začiatok pôsobenia strategického investora JLR a jeho satelitov v našom kraji.

Cieľom tohto môjho zámeru je nivelizácia pozitívnych a negatívnych dopadov na občanov a ostatné subjekty v rámci nášho kraja. V prípade môjho zvolenia by som sa chcel zasadzovať za zlepšenie spolupráce so susednými samosprávnymi krajmi a vzájomnú koordináciu pri budovaní cestnej infraštruktúry, nových cyklotrás s cieľom zlepšenia spoločnej prezentácie jednotlivých turistických atraktivít v samosprávnych krajoch. Ako poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja sa budem aktívne spolupodieľať na nových rozvojových projektoch s cieľom zlepšenia kvality života občanov na vidieku aj v mestách.

V rámci svojej činnosti by som chcel ďalej dôstojne reprezentovať myšlienky modernej sociálnodemokratickej politiky, ktorej hlavným cieľom je zvyšovanie sociálneho komfortu pre všetky vrstvy obyvateľov a tým prispieť k budovaniu spolupatričnosti občanov s Nitrianskym samosprávnym krajom.

Vážení spoluobčania,
chcem sa Vám úprimne poďakovať za Vašu podporu a taktiež týmto verejne prisľúbiť, že ak dostanem Vašu dôveru, budem prácu poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja vykonávať svedomito, zodpovedne a slušne.

 

Ing. Marek ILLÉŠ

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …