Kampaň BezVčely

Sme skupinka piatich študentov Marketingovej komunikácie a reklamy na FF UKF v Nitre a dňa 9.5.,vo štvrtok, nás nitriančania mohli stretnúť s košíčkom s ovocím a s tykadlami na hlave.

Ľudí upozornila tabuľa „čerstvé ovocie a zelenina“, no keď prišli bližšie, zistili, že ovocie a zelenina sú plastové. Naším cieľom bolo upozorniť predovšetkým na celospoločenský problém masového úhynu včiel prostredníctvom guerilla kampane – ktorá je jednorázová, nízkonákladová a obsahuje určitý šokový faktor, vďaka ktorému sa ľudia budú rozprávať o problematike. Umelé ovocie symbolizovalo akúsi budúcnosť našich potravín, nakoľko veľké množstvo produktov a teda zložiek nášho potravinového príjmu je závislých od opeľovačov. Rozprávali sme sa s ľuďmi nie len o dopade na ľudský život ale taktiež o tom, čo práve oni môžu robiť, aby zamedzili úhynu včiel. Dostali letáčiky, kde mali v niekoľkých bodoch uvedené príklady toho, čo zmeniť vo svojom každodennom živote. Od vysádzania živých plotov namiesto umelých až po stavanie napájadla pre včely v horúčavách.

Ľudia boli prekvapení a stretli sme sa s rôznymi reakciami. Mladí ľudia boli šokovaní a nemali dostatok informácií o problematike. Priznali, že doteraz to nijak neregistrovali. Starší zase registrovali problém, no chýbali im informácie.

Kampaň sme realizovali na podnet štúdia a predmetu s názvom Guerilla marketing. Keď sme sa dopočuli, že naše kampane sa majú týkať životného prostredia – všetkým piatim nám napadlo to isté. Úhyn včiel je totiž veľmi aktuálny problém a zaslúži si väčšiu pozornosť

 

Kampaň #bezvcely

Neprehliadnite

Starý park v Nitre začali po rozsiahlej obnove otvárať

Do dokončenia výstavby nových toaliet budú pre návštevníkov prístupné záchody na futbalovom štadióne, ktorý je …