DAB Nitra pripravilo pre divákov projekt Divadelné pondelky

Divadlo Andreja Bagra (DAB) v Nitre chce svojim divákom prinášať umelecké zážitky aj v čase, kedy musí rušiť svoje predstavenia kvôli pandémie koronavírusu. Preto pripravilo projekt Divadelné pondelky s komédiami DAB

V nasledujúcich týždňoch bude DAB na svojom youtube kanáli každý pondelok sprístupňovať obľúbené komédie zo svojho videoarchívu. „Takto chceme aj trošku symbolicky odkázať na kedysi obľúbené televízne pondelky. Inscenácia bude na našom youtube kanáli zverejnená vždy v pondelok podvečer o 17.00 h. a bude prístupná nasledujúcich 24 hodín,“ uviedol, riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Divadlo sa rozhodlo pre komédie, aby svojich divákov v súčasnom náročnom období zabavilo a aj takýmto spôsobom im spríjemnilo dni strávené doma. „Zároveň si takto chceme počas našej 70. jubilejnej sezóny pripomenúť naše staršie inscenácie a osobnosti divadla,“ pripomenul Jaroslav Dóczy.

Ako prvú odvysiela  DAB na svojom youtube kanáli v pondelok 23. marca o 17.00 h. komédiu Z rúčky do rúčky (viac info: TU). Na ďalší pondelok, 30. marca, je naplánovaná komédia Druh: Žena (viac info:TU ). Ďalšie tituly DAB pripravuje a o ich uvedení bude divákov priebežne informovať na svojej internetovej stránke (www.dab.sk) a na sociálnych sieťach.

Ako zdôraznil riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy, divadlo nemôže zverejňovať záznamy inscenácií svojvoľne. „Napríklad je nutné usporiadať autorské práva so všetkými tvorcami inscenácie a ďalšie administratívne náležitosti. V tejto súvislosti musím zdôrazniť, že zverejnené záznamy hier boli robené len pre vnútorné potreby DAB a pre prípadné študijné účely, čím sa zároveň ospravedlňujeme za ich zníženú kvalitu. Akékoľvek rozmnožovanie a šírenie bez súhlasu DAB je samozrejme zakázané,“ povedal Jaroslav Dóczy

Neprehliadnite

Demolácie domov a stavieb

Naša spoločnosť realizuje služby v oblasti demolácie domov a stavieb. Poskytujeme služby v oblasti cerfitikovaného …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *