štvrtok , 28 marca 2024
Image by Florian Pircher from Pixabay

v Nitre sa za prísnych opatrení zíde mestský parlament + info o vstupe novinárov

Vo štvrtok o 14. h. sa po dlhšej pauze uskutoční rokovanie mestského zastupiteľstva. Ide o mimoriadne zasadnutie mestského parlamentu. Konať sa bude na obvyklom mieste – v zasadačke mestského úradu.

Poslanci prerokujú návrh taríf v MHD, petíciu k výstavbe na Parkovom nábreží, hovoriť budú o zmenách organizačnej štruktúry mestského úradu, preberú tiež rozpočtové opatrenia aj zámer Nitry uchádzať sa o titul Európske hlavné mesto kultúry.

Pozvánku aj materiály k jednotlivým bodom nájdete na tomto linku:

Materiály k mimoriadnemu zasadnutiu MMZ – 07.05.2020

 

Rokovanie sa uskutoční za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení.​ Vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu koronavírusu a s ňou spojené riziká nebude mať na zastupiteľstvo prístup verejnosť. Záujemcovia budú mať možnosť sledovať rokovanie naživo na YouTube kanáli mesta Nitra.

Priamo na rokovanie umožníme vstup iba akreditovaným novinárom. Aj tých však prosíme o dodržanie niekoľkých zásad, ktoré vyžadujeme vzhľadom na epidemiologickú situáciu:

  • Všetci novinári, ktorí majú záujem sledovať rokovanie priamo v sále, sa musia akreditovať na kontakty uvedené nižšie v elektronickej vizitke najneskôr do 6. mája, do 14. hodiny.
  • Pred vstupom do budovy mestského úradu prosíme médiá, aby telefonicky kontaktovali hovorcu mesta.
  • Vstup do priestorov úradu bude umožnený iba s rúškom na tvári a po použití dezinfekčného gélu na ruky, ktorý bude k dispozícii (prípadne po nasadení jednorazových ochranných rukavíc).
  • Médiá budú mať vyhradený priestor v zadnej časti zasadačky.
  • Po celý čas Vás poprosíme o dodržiavanie dvojmetrového rozostupu.
  • Pre fotografov a kameramanov: Nakrúcanie záberov a zhotovovanie fotografií bude možné iba obmedzene. Naraz budú môcť zábery vyhotovovať iba dve médiá, každé z jednej strany zasadacej miestnosti.

V priebehu rokovania sa uskutoční aj briefing s primátorom Marekom Hattasom k najdôležitejším bodom štvrtkového MsZ. Jeho čas vám vopred upresniť nevieme. Aj tento briefing bude podliehať podobným bezpečnostným opatreniam ako celé rokovanie, preto prosíme o rešpektovanie pokynov.

Neprehliadnite

Starý park v Nitre začali po rozsiahlej obnove otvárať

Do dokončenia výstavby nových toaliet budú pre návštevníkov prístupné záchody na futbalovom štadióne, ktorý je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *