streda , 24 apríla 2024
Obrázok od StockSnap z Pixabay

Mesto Nitra hľadá dizajnérov pre vizuálnu identitu kandidatúry na EHMK

V spolupráci s Úniou grafických dizajnérov Slovenska sa mesto Nitra rozhodlo nájsť najlepších dizajnérov, ktorí vytvoria vizuálnu identitu Európskeho hlavného mesta kultúry Nitra 2026.

Mestskí poslanci odsúhlasili 13. mája kandidatúru mesta Nitra na prestížny titul Európske hlavné mesto kultúry 2026 a schválili finančné prostriedky na prípravu prvého kola kandidatúry.  

Na projekte v tomto období už pracuje projektový tím Nitra 2026 spolu s ďalšími desiatkami ľudí z nezávislej kultúrnej scény, zriaďovanej kultúry, odboru kultúry na nitrianskej radnici aj z nitrianskych univerzít UKF a SPU. Títo budú nasledujúce mesiace spoločnými silami pracovať na projekte, ktorý môže v prípade úspechu zásadným spôsobom zmeniť charakter mesta a ovplyvniť jeho kultúrny život. 

Kandidatúra na EHMK vyžaduje vlastnú vizuálnu identitu, ktorá bude zahŕňať okrem iného webstránku, logo či 60-stranovú knihu – prihlášku, ktorú budú na jar 2021 hodnotiť zástupcovia Európskej komisie. Identita bude zároveň základným kameňom marketingovej a PR kampane kandidatúry, ktorú plánuje mesto spustiť v lete.

Mesto Nitra preto spojilo sily s Úniou grafických dizajnérov Slovenska, s ktorou vyhlasuje otvorenú výzvu s cieľom nájsť grafického dizajnéra, dizajnérsky tím, ateliér či štúdio, ktoré navrhne pre mesto Nitra vizuálnu identitu pre projekt Európske hlavné mesto kultúry 2026 so všetkými jej aplikáciami.  Vybraný spracovateľ bude zároveň v prípade, že Nitra postúpi do druhého kola výberu EHMK 2026, oslovený na ďalšiu spoluprácu, a v prípade, že Nitra titul získa, bude oslovený na dlhodobú spoluprácu v horizonte rokov 2022 – 2026. 

 
Výzva s cieľom nájsť spracovateľa vizuálnej identity kandidatúry Nitra 2026 bude prebiehať v troch etapách. 

V období od 5. júna do 15. júna 2020 môžu záujemcovia posielať svoje portfóliá v podobe pdf prezentácii alebo webstránok na e-mail projektovej manažérky projektu Nitra 2026 – lehocka@msunitra.sk – s predmetom #NITRA 2026 – VIZUALNA IDENTITA.

Zaslané portfóliá záujemcov musia obsahovať referencie tvorby vizuálnej identity, webdizajnu a návrhu realizácií  publikácií.

V období od 16. júna do 22. júna 2020 následne komisia zložená z členov Únie grafických dizajnérov Slovenska a projektovej manažérky projektu Nitra 2026, Ireny Lehockej, vyberie troch profesionálne najzdatnejších a najskúsenejších záujemcov, ktorých do 30. júna 2020 mesto Nitra následne osloví so žiadosťou o cenové ponuky, pričom víťazom sa stane najnižší návrh. 

Požiadavky na záujemcov:

  • skúsenosti s tvorbou komplexných vizuálnych identít 
  • skúsenosti so zalamovaním publikácií
  • skúsenosti s webdizajnom
  • vysokoškolské vzdelanie v oblasti grafického dizajnu alebo vizuálnej komunikácie výhodou

Približný rozsah zadania:

  • koncept a dizajn loga Nitra 2026
  • výber farieb a nastavenie farebnosti identity
  • výber písma a nastavenie layoutu
  • dizajn a kód webstránky
  • kompletné riešenie (zalomenie + dodanie tlačovín v počte 50 ks) prihlášky 1. kola kandidatúry Nitra 2026 v rozsahu cca 60 strán

Časový horizont zadania:

  • júl – august 2020 – tvorba identity Nitra 2026 + webu nitra2026.sk
  • september – október 2020 – zalomenie prihlášky do 1. kola kandidatúry + tlač

Predpokladaná cena zakázky je 10 567 € bez DPH (12 680 € s DPH).

Referencie vizuálnych identít a prihlášok kandidátov na titul Európske hlavné mesto kultúry:

PRIHLÁŠKA – KAUNAS 2022: https://drive.google.com/file/d/17Jf0QdoEM9jCVmttv6ZcUx91ekNGd_FA/view?usp=sharing

PRIHLÁŠKA – TARTU 2024:
https://drive.google.com/file/d/1VrdNZXbcJTuh0CPzxLkb7MMtG-fMQxvs/view?usp=sharing

WEBSTRÁNKA – TAMPERE 2026:
https://tampereregion2026.fi/en/

WEBSTRÁNKA – NOVA GORICA 2025:
https://www.go2025.eu/en/

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *