Primátor Nitry Marek Hattas a projektový manažér Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť SGI Martin Kollárik počas odovzdávania ceny za prácu s podnetmi od obyvateľov. foto: Odkaz pre starostu

Nitra patrí medzi najlepšie komunikujúce mestá

Prácu Nitry s podnetmi od obyvateľov na Odkaze pre starostu ocenili Zlatým vedrom.

Prestížne ocenenie Zlaté vedro si včera prevzali zástupcovia mesta Nitra za to, ako v uplynulom roku posunuli prácu s podnetmi od ľudí na portáli Odkaz pre starostu. Nitra skončila spomedzi všetkých miest na druhom mieste.

V minulosti pritom samospráva Nitry nebola ani v prvej desiatke. Z chvosta rebríčka sa tak katapultovala na jeho vrchol. 

„Hodnotíme nielen pomer vyriešených podnetov, ale zohľadňujeme aj ich náročnosť a zároveň aj celkový počet podnetov, ktoré samosprávy museli riešiť,” vysvetľuje Andrea Addová, hlavná administrátorka Odkazu pre starostu.

Nitra získala druhé miesto v kategórii riešenie podnetov. „Som nadšený z tohto úspechu. Druhé miesto vnímam ako obrovské povzbudenie a zároveň záväzok, aby sme v nastolenom trende pokračovali. Ocenenie, ktoré sme dostali, svedčí hlavne o tom, že aj komunikáciou s občanmi meníme Nitru k lepšiemu a že nám záleží na všetkých podnetoch, s ktorými sa na nás obracajú naši obyvatelia,“ povedal primátor Marek Hattas.

Na nitrianskej radnici je za podnety na Odkaz pre starostu zodpovedná Mária Cok Steinemannová, ktorá sa po prebratí agendy výrazne zaslúžila o skok Nitry na čelo rebríčka. Podľa Cok Steinemannovej je riešenie problémov obyvateľov peknou a zároveň náročnou prácou. „Viem asi o každom výtlku v meste, takže som vďaka tejto práci informovaná vždy z prvej ruky,“ pousmiala sa. Dodala, že v ďalšom roku sa pokúsi zabojovať o prvé miesto.

Nitre pribudli podnety z Odkazu pre starostu skokovo. Kým v roku 2018 sem obyvatelia zaslali iba 171 podnetov, vlani to bolo päťnásobne viac – až 828 podnetov. Z nich až 446 bolo vyriešených, ďalšie sú v riešení.

Odkaz pre starostu využíva už 150 samospráv. Vlani dostali mestá a obce spolu až 18 655 podnetov. 

Najčastejšie nahlasované problémy sa týkali ciest a chodníkov, nasledované zeleňou a životným prostredím. To platí aj pre Nitru, kde bolo vlani najviac podnetov z kategórie cesty a chodníky (261). Nasleduje zeleň a životné prostredie (168) a dopravné značenia (128).

Mária Cok Steinemannová počas preberania ocenenia.

Neprehliadnite

Demolácie domov a stavieb

Naša spoločnosť realizuje služby v oblasti demolácie domov a stavieb. Poskytujeme služby v oblasti cerfitikovaného …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *