Image by Gerd Altmann from Pixabay

Mesto aj okres sú v červenej zóne

Aktuálne počty infikovaných novým koronavírusom posunuli od 12. septembra mesto Nitra, ako aj celý okres do červenej zóny.

Za štvrtok 10. septembra pribudlo v okrese Nitra deväť pozitívne testovaných na Covid-19, avšak celkový počet infikovaných dosiahol  v Nitre číslo 203 a v celom okrese 434.

Na dnešnom zasadnutí krízového štábu na Okresnom úrade v Nitre padlo preto rozhodnutie, že sa od 12. septembra zapína červený semafor. Takýto postup odporučil Regionálny úrad verejného zdravia so sídlom v Nitre. Jeho pracovníci  vyhodnotili epidemiologickú situáciu a zaradili celý okres do červenej zóny.

Hygienici pripravujú manuál ako postupovať v aktuálnej situácii. Budú v ňom zhrnuté a nariadené opatrenia, ktoré musia od 12. septembra dodržiavať právnické a fyzické osoby, podnikatelia, usporiadatelia kultúrnych podujatí a športových akcií.

Zakázané bude usporadúvať hromadné športové, kultúrne, spoločenské či iné podujatia v exteriéroch v jednom okamihu  v počte nad 500 osôb, alebo v interiéroch v jednom okamihu v počte nad 250 osôb.

Výnimkou z počtov je preukázanie sa účastníkov o negatívnom teste na Covid-19. Ten však nesmie byť starší ako 12 hodín.

Od soboty 12. septembra platí zákaz usporadúvať hromadné športové, kultúrne spoločenské podujatia od 23. do 6. hodiny nasledujúceho dňa. Jedinou výnimkou  je svadba alebo pohrebný obrad s maximálnym počtom 150 zúčastnených osôb.  

Červený semafor bude v Nitre a okolí svietiť do konca septembra.

Ľudmila Synaková

zdroj: nitra.sk

Neprehliadnite

Starý park v Nitre začali po rozsiahlej obnove otvárať

Do dokončenia výstavby nových toaliet budú pre návštevníkov prístupné záchody na futbalovom štadióne, ktorý je …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *