PRIMÁTOR HATTAS: V PRVOM RADE CHRÁNIME SENIOROV

V stredu na nitrianskej radnici zasadal mestský krízový štáb. Išlo o reakciu na preradenie okresu Nitra do červenej zóny. Pre mesto to znamená najmä prísnejší bezpečnostný režim v domovoch sociálnych služieb a v školských zariadeniach. 

“Tak ako počas prvej vlny je našou prvoradou povinnosťou chrániť najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva, hlavne seniorov. Preto sme sa vrátili k niektorým opatreniam z jari tohto roku. Preventívne sme vydali zákaz návštev v zariadení na Zobore, no hľadáme možnosti ako vytvoriť bezpečný priestor pre návštevy v skrátenom režime,” povedal primátor mesta Marek Hattas. 

Mesto až do odvolania ruší všetky radnicou organizované podujatia pre seniorov a stretnutia so seniormi. Vzhľadom k počtu klientov sú úplne zakázané aj aktivity v denných centrách na Baničovej a v Olympii. Dobrou správou je, že žiadny zo zamestnancov v sociálnych službách nie je v karanténe ani pozitívny. 

Všetky školy sú zatiaľ otvorené

Mesto tiež na základe odporučenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) prikročilo k zníženiu maximálneho počtu osôb v mestských objektoch určených na prenájom pre kultúrne a spoločenské aktivity. “Podobným spôsobom upravujeme možnosť prenájmu telocviční v školských areáloch, v závislosti od rizikového zaradenia danej školy. Sme radi, že samotný mestský úrad zatiaľ pracuje v bežnom režime a všetky služby sú prístupné občanom ako doteraz, vrátane svadieb a vítania detí,” uviedol podpredseda krízového štábu a viceprimátor mesta Nitra Daniel Balko. Kvôli zníženiu rizika šírenia nákazy mesto až do odvolania zrušilo možnosť prenajímať zasadačky na mestskom úrade. 

Všetky základné a materské školy v Nitre sú momentálne otvorené a majú vypracované krízové plány. Dôležitým obmedzením je, že rodičia nesmú ísť do interiéru školy. Na všetkých školách sú zriadené izolačné miestnosti, personál používa ochranné štíty a žiaci patričné ochranné prostriedky. 

Krízový štáb sa tiež venoval kontrole dodržiavania opatrení ohľadom obmedzenia konania hromadných podujatí po dvadsiatej tretej hodine. Mestská polícia v tejto veci konzultovala svoj postup priamo s RÚVZ. V nočných hodinách sú zakázané len hromadné podujatia a podniky ostávajú otvorené s povinnosťou nevpustiť do objektov návštevníkov bez rúšok a dodržiavať všetky vyhlásené hygienické nariadenia pre gastroprevádzky.

Neprehliadnite

Demolácie domov a stavieb

Naša spoločnosť realizuje služby v oblasti demolácie domov a stavieb. Poskytujeme služby v oblasti cerfitikovaného …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *