Image by Gerd Altmann from Pixabay

V Nitre vznikne 64 testovacích miest, z toho 3 drive-in

Mesto Nitra pripravilo zoznam 64 odberných miest, na ktorých sa bude počas víkendu realizovať celoplošné testovanie na Covid-19. 

Vzhľadom na nečakané skrátenie testovania z pôvodne avizovaných troch dní na dva dni nám skompletizovanie testovacích miest trvalo o niečo dlhšie, pretože nám súčasne pribudla povinnosť zabezpečiť ešte viac odberných miest. Mohli sme si celý proces zjednodušiť a umiestniť testovacie miesta do tried, teda kopírovať volebné okrsky, kam sú ľudia zvyknutí chodiť počas volieb. My sme však v snahe urobiť testovanie čo najbezpečnejšie a najkomfortnejšie pre obyvateľov Nitry uprednostnili časovo náročnejší proces, v ktorom sme triedy úplne vylúčili a v spolupráci s partnermi hľadali alternatívy. Ak sa testovanie v Nitre bude konať na školách, tak iba v areáloch škôl, prípadne v školských telocvičniach, no v priestoroch, kde prebieha vyučovanie, nie.

Testovanie prebehne v sobotu a v nedeľu od 8. h. do 22. h. V Nitre sa uskutoční na 64 miestach. Sú lokality, v ktorých sme vytvorili niekoľko odberných miest, a teda pôsobiť tu bude viac odberných tímov, napríklad ZŠ Benkova.

V rámci 64 testovacích miest sú zriadené aj tri drive-in testovacie miesta. Tie vzniknú na Agrokomplexe (celkovo tu bude 6 tímov, z toho 4 pre autá, 2 pre ľudí na pešo), pri futbalovom štadióne (2 tímy pre záujemcov v autách), a pri ZSVS (2 testovacie tímy, oba pre ľudí vo vozidlách).

Samostatné odberné miesto bude zriadené na Orechovom dvore.

Ženy s tehotenským preukazom a rodičia s deťmi v kočíkoch budú vybavení prednostne.

Spôsob, akým sa bude vchádzať do testovacích miestností, budeme upresňovať.

Zároveň si dovoľujeme upozorniť záujemcov o pomoc pri administratívnej práci na testovaní (registrácia testovaných), že s vybranými uchádzačmi priebežne komunikujeme a je možné, že ich vzhľadom na množstvo nevyhnutných úkonov potrebných na realizáciu budeme kontaktovať až v priebehu piatka.

Tieto informácie považujte za priebežné, nedá sa vylúčiť, že sa ešte do začiatku testovania mierne nezmenia. Všetky aktuálne informácie k celoplošnému testovaniu v Nitre budeme priebežne zverejňovať na komunikačných platformách mesta Nitra a v médiách.

 

Neprehliadnite

Demolácie domov a stavieb

Naša spoločnosť realizuje služby v oblasti demolácie domov a stavieb. Poskytujeme služby v oblasti cerfitikovaného …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *