štvrtok , 18 apríla 2024
foto zdroj: FB Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

Mesto Nitra pripravuje dobrovoľné celoplošné testovanie

Mesto Nitra pripravuje dobrovoľné celoplošné testovanie. Predbežný termín je stanovený na 8. až 10. januára 2021.

“Zo Správy štátnych hmotných rezerv máme prisľúbených 50 tisíc antigénových testov. Intenzívne pracujeme na zabezpečení potrebného personálu a odberných miest tak, aby plošné testovanie prebehlo v najrýchlejšom možnom termíne, teda už budúci týždeň,” hovorí primátor mesta Nitra Marek Hattas. 

Situácia s pandémiou sa v Nitre a okolí dramaticky zhoršila. Fakultná nemocnica trpí akútnym nedostatkom personálu, reálne hrozí, že chorí nedostanú adekvátnu pomoc a príde k nárastu zbytočných úmrtí. Mesto bolo dokonca nútené zabezpečiť chladiaci príves, pretože kapacity boxov na uskladňovanie mŕtvych na cintorínoch už nestačia.
Testovanie môže v Nitre a okolí pomôcť znížiť krivku a zmierniť nápor na nemocnicu. Podľa primátora to však nie je všemocný nástroj. „Prvoradá je zodpovednosť každého jedného z nás. My sami máme v rukách životy našich blízkych. Prosím, izolujme sa, chráňme seba aj ľudí v našom okolí. Chráňme život, je to to najcennejšie, čo máme”.
Radnica zároveň vyzýva ľudí, aby s testovaním pomohli. Na zabezpečenie celoplošného testovanie bude potreba neodbornú aj odbornú pomoc – administrátorov aj zdravotníkov. Záujemcovia sa môžu hlásiť prostredníctvom tohto formulára:

FORMULÁR

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *