štvrtok , 25 apríla 2024
foto: Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

Mesto Nitra upúšťa od víkendového testovania, nahradia ho MOM-ky

V Nitre postupne vznikajú mobilné odberné miesta (MOM), ktoré zabezpečia priebežné testovanie počas celého týždňa. MOM nahradia nárazové víkendové testovania. K podobnému kroku sa rozhodla pristúpiť aj Bratislava. 

V Nitre sa počas najbližšieho víkendu budete môcť bezplatne otestovať na MOM, ktoré v meste vznikli na základe výzvy ministerstva zdravotníctva. „Nárazové víkendové testovanie nie je udržateľné kapacitne, ani materiálne. Aj preto vítame výzvu ministerstva zdravotníctva, ktorá umožnila vznik súkromných MOM. V Nitre ich máme momentálne viac ako dvadsať, fungovať budú minimálne šesť, niektoré sedem dní v týždni a mali by byť schopné pokryť záujem o testovanie všetkých obyvateľov mesta,“ hovorí primátor mesta Marek Hattas.  

 

Napriek tomu, že mesto Nitra nie je zriaďovateľom MOM, bude o ich fungovaní pravidelne informovať. „Odbor komunikácie a propagácie pripravuje prehľadnú mapku, kde budú všetky MOM aj s fotkami, s otváracími hodinami a prípadnými zmenami tak, aby mal obyvateľ neustále aktuálne informácie,“ povedal vedúci odboru Tomáš Holúbek.  

Obyvatelia Nitry si počas nárazových víkendových testovaní zvykli na mobilnú aplikáciu TrustOne. ministerstvo zdravotníctva však s použitím aplikácie nepočíta. „Technologicky to bude, bohužiaľ, krok späť. Roky drancovania štátneho IT sa ukazujú aj v tomto prípade,“ podotkol primátor Hattas.

Napriek tomu, že ministerstvo zdravotníctva robí všetko pre hladký priebeh, pri nábehu MOM by mali obyvatelia počítať s menšími či väčšími komplikáciami, preto bude v niektorých prípadoch potrebná trpezlivosť. 

Mesto Nitra bude informácie ohľadne MOM pravidelne dopĺňať a aktualizovať. Sledujte Facebook Mesto Nitra a odkaz bit.ly/mom-nitra 

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *