Image by Jill Wellington from Pixabay

RÚVZ NITRA UPOZORŇUJE – KLOKOČINSKÝ JARMOK MUSÍ ÍSŤ V PRÍSNEJŠOM REŽIME

Pre vstup na Klokočinský jarmok bude potrebný negatívny test, doklad o očkovaní alebo o prekonaní Covidu. Mesto Nitra upravuje podmienky vstupu na podujatie na základe stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre (RÚVZ) zo stredy 25. augusta.

 „Pri organizácii hromadného podujatia „Klokočinský jarmok“ v dňoch 27. – ‪28. 8. 2021‬ RÚVZ Nitra upozornilo zástupcov mesta Nitra, že sa jedná o jedno hromadné podujatie (nie je možné rozdeliť ho na štyri podujatia) a je potrebné zabezpečiť požiadavky vyhlášky platné pre počet nad 1000 osôb v exteriéri,“ píše sa v stanovisku RÚVZ Nitra.

Znamená to, že Klokočinský jarmok budú môcť navštíviť len osoby v takzvanom OTP režime. Tie sú definované Ministerstvom zdravotníctva SR ako osoby, ktoré sú plne zaočkované, alebo prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami, alebo sa môžu preukázať negatívnym výsledkom testu na COVID-19, presnejšie:

  • – osoba plne očkovaná,
  • – osoba, ktorá je schopná sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu, alebo
  • – osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

Priamo v areáli podujatia bude pre návštevníkov zabezpečené mobilné odberné miesto. Kapacita jarmoku bude v zmysle COVID automatu platného od 16. augusta nastavená na 5000 návštevníkov.

Prvoradým záujmom mesta Nitra je chrániť zdravie a životy obyvateľov a návštevníkov mesta, preto samospráva pristúpila na požiadavku RÚVZ a mení podujatie „Klokočinský jarmok“ do režimu OTP.

MOM na Klokočinskom jarmoku bude k dispozícii v týchto časoch:

  • 27. 08. 2021 od 13:00 – 21:00
  • 28. 08. 2021 od 13:00 – 21:00

Neprehliadnite

Demolácie domov a stavieb

Naša spoločnosť realizuje služby v oblasti demolácie domov a stavieb. Poskytujeme služby v oblasti cerfitikovaného …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *