piatok , 19 apríla 2024

CAMPANA fest 2021 potrvá dva dni

Viac ako 150 účinkujúcich zaplaví Svätoplukovo námestie farbami, energiou, úsmevom, hudbou, tancom i športom. Obľúbený festival je pre všetkých návštevníkov zadarmo a organizuje ho CAMPANA BATUCADA s podporou mesta Nitra.     

Po ročnej prestávke sa organizátori multižánrového festivalu CAMPANA fest vracajú späť, aby dali veľkolepú bodku za kultúrnym letom v Nitre. CAMPANA BATUCADA, ktorá na festivale oslávi svoje trináste narodeniny pozvala do Nitry množstvo úžasných a nadaných ľudí, ktorých stretla na svojich cestách. Tento rok bude festival trvať dva dni. Počas 10. a 11. septembra sa Nitra stane hlavným mestom samby s pestrým hudobným programom, sprievodnými podujatiami, aktivitami pre deti, alegorickým sprievodom, workshopmi pre verejnosť, ale aj balónom na Svätoplukovom námestí. 

„Minulý rok sme mali celý festival pripravený. Kvôli pandémii sme ho museli zrušiť. Bol to pre všetkých náročný rok. Všetci sme málo vystupovali, stretávali sa, preto som nesmierne rád, že sa so všetkými priateľmi stretneme na jednom pódiu práve u nás v Nitre,“ hovorí  zakladateľ Prvej školy samby a líder bubnovej show CAMPANA BATUCADA Igor „Presidente“ Holka, ktorý aktívne pôsobí v Nitre aj ako pedagóg a celoročne vedie bezplatné kurzy samby, pre deti zo znevýhodnených skupín.  

Medzi hosťami Vidiek, Sníček a Dúhalka, Big Names i Roman Juraško 

Návštevníkov budú na námestie lákať zvučné mená. Hudobnými headlinermi sú slovenské skupiny – legendárny Vidiek, vtipnými textami skladieb bude baviť Chiki Liki Tu-a, veterán slovenského hip hopu Vec so svojim parťákom Škrupom, charizmatický Peter Adamov & BonBon Band, detská rocková kapela SLIDE, ale aj hudobná duša Nitry Dominika Titková & Friends. „S Dominikou sa poznáme doslova už od detstva a priateľstvo i hudobné nadšenie prerástlo do spoločného projektu LATINOSHOW, ktorý mal prvú premiéru v roku 2016. Odvtedy pravidelne spájame sily a zaplavujeme energiou divákov i tanečníkov! Inak tomu nebude ani na našom festivale,“ hovorí Igor Holka. 

V rámci hudobného programu nebude chýbať ani vystúpenie oslávencov. CAMPANA BATUCADA si na pódium pozvala akordeonistu Andeja Pleštinského, folklórny súbor pri ZUŠ Art Pegas Kolovrat, ale aj jedného z headlinerov Petra Adamova. 

Bohatý program je počas oboch festivalových dní pripravený aj pre detských návštevníkov. Lákadlom je obľúbená televízna dvojica Sníček a Dúhalka, ktorí sa tento rok spolu stretnú na jednom pódiu len druhýkrát, ale aj jedinečná cirkusová show Stana Mečiara. „Letel som s mojimi bubeníkmi do Bahrajnu na festival, keď som na letisku spoznal Stanka. Trošku som si ho doberal, že čo je taký tichý. Na našom prvom spoločnom vystúpení mi skoro vypadla palička z ruky a neprestal som žasnúť dodnes!,“ spomína Igor Holka. Detský program doplní predstavenie Kýchosmrk – kamarát z dažďa či majster sveta Ján Kočiš s jeho dych berúcou trial show. 

Sobotným programom bude sprevádzať ostrieľaný slovenský moderátor Roman Juraško. 

Obrovská energia najfarebnejšieho alegorického sprievodu aj tento rok 

V sobotu pešia zóna zaburáca v rytmoch bubnov CAMPANA BATUCADA a jej priateľov. Hudobníci, tanečníci, športovci, pouliční umelci, ale aj nitrianska verejnosť odštartujú na ulici pri obchodom dome Prior a budú pokračovať pešou zónou na Svätoplukovo námestie. 

V sprievode návštevníci zazrú aj známe televízne tváre ako MIRROR FAMILY či živé sochy BIG NAMES, ale aj choduliarov, ABADÁ Capoeira či krásnu ženskú tanečnú skupinu Bailadora Dance Group. 

Novinkou tohto ročníka je prezentácia všetkých účinkujúcich alegorického sprievodu, ktorí sa stretnú na hlavnom pódiu, kde nám ich Roman Juraško všetkých postupne predstaví,“ hovorí Igor Holka.   

Sprievodné podujatia na CAMPANA feste

Tak, ako v roku 2019, aj v tomto roku bude súčasťou festivalu exhibičné chodecké podujatie Acerola Grand Prix. Vzácnym hosťom bude olympijský víťaz v chôdzi na 20 kilometrov (Soul, 1988) Jozef Pribilinec. 

„Teší ma, že majú organizátori chuť pridávať sa práve k nášmu festivalu. Náš priateľ Ivan Gontko organizuje svoj vlastný festival, ktorý bude súčasťou oboch festivalových dní,“ hovorí Igor Holka. Počas piatkového festivalového dňa budú námestím znieť tóny verklikárov. Uskutoční sa tu ôsmy ročník medzinárodného stretnutia verklikárov. Súčasťou sobotného detského programu je medzinárodná prehliadka tradičného bábkového divadla Gašpariáda, na ktorej sa predstavia divadlá zo Slovenska, Česka a Maďarska. 

V sobotu námestie roztancujú tanečníci v štýle Salsa Rueda Dance. 

Festival v OTP režime 

Organizátori festivalu sa rozhodli pristúpiť k aktuálnej situácii zodpovedne a festival organizujú v režime OTP – očkovaní / testovaní / prekonali Covid. Pre návštevníkov bude pri Ponitrianskom múzeu k dispozícii antigénové mobilné odberné miesto, testovať bude za poplatok. Kapacita festivalu je 5 000 návštevníkov v jednom okamihu. „Počítať ich budú naši dobrovoľníci na vstupoch. Rovnako budú kontrolovať platnosť potvrdení o očkovaní, testovaní alebo prekonaní,“ uvádza produkčná festivalu Lucia Valková. 

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *