Arriva bike nájdete už na 37 miestach v Nitre

Arriva bike nájdete už na 37 miestach v Nitre. Okrem toho ponúka ARRIVA počas Európskeho týždňa mobility jazdy na zdieľaných bicykloch zdarma

Nitra, 16. septembra 2021 – Spoločnosť ARRIVA, prevádzkujúca službu obľúbeného bikesharingu v Nitre, si v týchto dňoch pripravila pre obyvateľov a návštevníkov mesta viacero noviniek. Systém zdieľaných bicyklov doplní 23 nových virtuálnych stanovíšť, vďaka čomu bude služba dostupná pre verejnosť už na 37 lokalitách. Okrem toho môžu počas Európskeho týždňa mobility využiť záujemcovia ponuku 2 bezplatných jázd do 30 minút denne v rámci celého týždňa. Aby toho nebolo málo, služba zdieľaných bicyklov je od septembra ešte dostupnejšia aj pre držiteľov preukazov ISIC a ITIC – ročné predplatné si študenti a učitelia kúpia so zľavou 20 %.

Pôvodných sedem lokalít a sedem virtuálnych stanovíšť teda v týchto dňoch doplnilo ďalších 23 virtuálnych stanovíšť v doteraz menej dostupných lokalitách. ARRIVA tak pilotne otestuje prevádzku zdieľaných bicyklov na spolu už 37 stanovištiach – na nich si môžu užívatelia vypožičať či odovzdať zdieľaný bicykel arriva bike. Virtuálne stanovištia sú jednou z noviniek, s ktorou poskytovateľ prišiel v tejto sezóne. Tento typ stanovíšť je vytvorený určením virtuálneho GPS okruhu, v ktorom je možné vypožičiavať a odovzdávať zdieľané bicykle. Požičať či vrátiť bicykel si tak záujemcovia budú najnovšie môcť napríklad už aj pri Kine Lipa, Mestskej športovej hale, Mestskom úrade, Tržnici, Železničnej stanici, Hrade či Sídlisku Martinák a ďalších 16 lokalitách. Stanovištia pri budovách a študentských domovoch univerzít SPU a UKF umožnia študentom a učiteľom prepraviť sa medzi jednotlivými lokalitami rýchlo a efektívne počas celého týždňa. Kompletný zoznam staničiek aj s mapou nájdu záujemcovia na webovej stránke arriva.bike i v užívateľskej aplikácii nextbike.

„Naším zámerom je priniesť tento ekologický a zdraviu prospešný spôsob dopravy až takpovediac k dverám domovov našich užívateľov – obyvateľov a návštevníkov mesta. Lokality stanovíšť sme volili podľa toho, aby boli dostupné čo najväčšiemu okruhu záujemcov – v blízkosti sídlisk, služieb, škôl, ale aj zariadení a služieb v rámci kultúrno-spoločenského a športového vyžitia. Zvolili sme virtuálne staničky, aby boli bicykle odovzdávané a požičiavané na vyhradených miestach ,“ uviedla Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku. 

Zdieľané bicykle slúžia každému, kto nevlastní bicykel alebo má s parkovaním toho vlastného v meste značné ťažkosti. Záujemcovia si môžu vypožičať arriva bike kedykoľvek v priebehu sezóny, keď potrebujú rýchly a ekologický spôsob prepravy na krátku vzdialenosť. Vhodným impulzom na prihlásenie do služby by však mohol byť práve Európsky týždeň mobility. Počas tohto týždňa – v dňoch od 16. do 22. septembra – má totiž každý, kto sa rozhodne nechať svoje auto doma, možnosť uskutočniť dve jazdy denne na arriva bike do 30 minút zdarma a cestovať tak ekologicky a výhodne za prácou, nákupom či zábavou. Pre využitie tejto špeciálnej akcie stačí len raz uplatniť v aplikácii kód „etmnitra“, vďaka čomu si záujemca môže počas celého týždňa dopriať dve bezplatné jazdy denne do 30 minút.   

ARRIVA si pripravila výhodnú novinku aj pre držiteľov ISIC a ITIC preukazov. Užívatelia, ktorí si v aplikácii nextbike uložia svoj študentský/učiteľský preukaz, získajú možnosť zakúpiť si ročné predplatné na službu arriva bike so zľavou 20 %. Jazdiť tak budú môcť, v rámci predplatného, za bezkonkurenčnú cenu 20 eur počas celého roka – kúpou predplatného získajú neobmedzené množstvo polhodinových jázd do práce, školy či za zábavou. Po odovzdaní bicykla do 30 minút si vzápätí môžu požičať ďalší bicykel, opäť v cene predplatného. Ak by dĺžka výpožičky presiahla pol hodinu, užívateľ zaplatí za dodatočných 30 minút jazdy len 0,50 eur, podľa aktuálneho cenníka. Za celodenný prenájom bicykla však užívateľ zaplatí najviac 5 eur. Okrem ročného a denného predplatného ponúka služba možnosť využívania aj na mesiac. To v sebe zahŕňa neobmedzený počet 30-minútových jázd zdarma za jednorazový poplatok 5 eur.    

Aplikácia nextbike nahradila pôvodnú aplikáciu a svojím rozhraním umožňuje využívanie bicyklov nielen v Nitre, ale aj v ďalších systémoch zdieľaných bicyklov na štyroch kontinentoch, v 28 krajinách a viac ako 300 mestách. Aj vďaka jej modernému prevedeniu je registrácia do systému arriva bike ešte jednoduchšia a intuitívnejšia. Užívateľské konto si záujemcovia môžu vytvoriť na webe arriva.bike alebo cez aplikáciu nextbike. Tí čo sa zaregistrovali už v minulosti si nemusia vytvárať nové konto, ale stačí, keď sa so svojimi údajmi prihlásia v novej aplikácii. Na ešte jednoduchšiu identifikáciu registrovaných užívateľov možno použiť aj dopravnú čipovú kartu ARRIVA Nitra. 

Zdieľané bicykle už roky patria k obľúbeným dopravným prostriedkom slúžiacim na krátke presuny v meste Nitra. Ani táto sezóna nebola výnimkou a, aj napriek pandémii koronavírusu, sa podarilo spustiť službu v bežnom režime. Samozrejmosťou je zvýšená bezpečnosť, ktorú ARRIVA zaviedla ešte počas prvej vlny pandémie. O tú dopravca dbá pravidelnou dezinfekciou bicyklov, a zároveň vyzýva aj užívateľov na zodpovedné používanie a dodržiavanie bezpečnostných opatrení.     

Komplexné informácie o službe zdieľaných bicyklov, novinkách a tarife nájdu záujemcovia na webe arriva.bike či v aplikácii. Denne od 8:00 do 20:00 h, aj vrátane víkendov a sviatkov, poskytuje informácie o zdieľaných bicykloch tiež linka zákazníckej podpory na telefónnom čísle +421 915 244 244. O informácie je možné požiadať aj e-mailom na bike@arriva.sk. 

Okrem Nitry prevádzkuje spoločnosť ARRIVA plne funkčný systém zdieľaných bicyklov i v Žiline. BikeKIA je spoločným dielom investora projektu Nadácie Kia Slovakia a mesta Žilina. Výhodou systému je, že je prispôsobiteľný požiadavkám väčších i menších miest, umožňuje využívanie pevných, ale aj virtuálnych stanovíšť.

Neprehliadnite

Demolácie domov a stavieb

Naša spoločnosť realizuje služby v oblasti demolácie domov a stavieb. Poskytujeme služby v oblasti cerfitikovaného …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *