štvrtok , 18 apríla 2024

Prestúpte na novú MHD

Nový poskytovateľ mestskej hromadnej dopravy začne v Nitre jazdiť od januára. O dopravnú kartu alebo výmenu starej za novú si môžete požiadať už dnes. 

Objednanie novej karty

Spoločnosť Transdev spúšťa vydávanie dopravných kariet. Získať ich môžete veľmi jednoducho. Najpohodlnejším spôsobom je návšteva e-shopu na adrese https://eshopnitra.transdev.sk , kde v niekoľkých krokoch vyplníte svoje údaje a nahráte potrebné dokumenty. 

Druhou možnosťou je návšteva pobočky Transdev na mestskej tržnici. Stačí priniesť vyplnenú žiadosť, ktorú si môžete pre urýchlenie procesu stiahnuť na webe dopravcu na adrese https://nitra.transdev.sk/ v sekcii dokumenty. „Seniorom odporúčame, aby požiadali o pomoc svoje deti a vnúčatá alebo môžu žiadosť vyplniť priamo na pobočke. Dôležité je, aby si záujemcovia nezabudli priniesť preukaz totožnosti a doklad na preukázanie zľavy,“ hovorí Lenka Mareková z nitrianskej radnice. Vydanie úplne novej karty je spoplatnené manipulačným poplatkom 3 eurá. Platnosť karty je 5 rokov.

Výmena starej karty za novú je zadarmo

Ak ste majiteľom dopravnej karty Arriva, môžete si ju bezplatne vymeniť za novú kartu priamo na pobočke na mestskej tržnici. „Aby sme predišli veľkému náporu ľudí a zbytočnému čakaniu v rade, novú dopravnú kartu vydáme záujemcom do tridsiatich dní. Následne ich vyzveme, aby si pre ňu prišli osobne alebo ju za poplatok 1,80 € pošleme na zákazníkom zvolenú adresu,“ hovorí zástupca spoločnosti Transdev Igor Ferenczy. 

Dobrou správou pre cestujúcich je aj to, že predplatný cestovný lístok z karty Arriva bude platiť aj po prvom januári. Stačí sa platným lístkom preukázať revízorovi. V prípade, že máte na Arriva karte nabitý kredit a nevyčerpáte ho do 31. decembra, bude tento kredit platiť len na linkách Arriva, prípadne môžete požiadať o vrátanie zvyšného kreditu na pobočke Arriva až do konca platnosti karty. 

Nová modernejšia MHD už od januára

Najväčší tender v histórii mesta v hodnote 130 miliónov eur vyhrala v novembri 2020 spoločnosť Transdev Morava. Vďaka kvalitne nastaveným podmienkam zo strany mesta sa do súťaže prihlásili až traja záujemcovia, čo je na slovenské pomery nezvyčajný úspech. „Len na porovnanie, v ďalších dvoch krajských mestách, ktoré riešili súťaž na MHD súbežne s nami, sa prihlásilo po jednom uchádzačovi. Vďaka dobre nastaveným kritériám prinášame do Nitry atraktívnejšiu MHD, kvalitnejšie autobusy a vyšší komfort pre cestujúcich,“ vyhlásil primátor mesta Nitra Marek Hattas. Mesto získa nielen úplne nový vozový park, ale aj najmodernejší odbavovací systém na Slovensku. Navyše, samospráva oproti ostatným súťažným ponukám ušetrí jeden milión eur ročne.  

A čo sa zmení pre cestujúcich? 

  • všetky autobusy budú mať bezbariérový vstup a budú nízkopodlažné
  • všetky autobusy budú mať automatickú klimatizáciu
  • vozidlá budú vďaka Full HD kamerovému systému bezpečnejšie
  • v autobusoch bude wifi zadarmo
  • cestovný lístok sa bude dať zakúpiť platobnou kartou alebo mobilom 
  • informácie pre cestujúcich budú na širokouhlých LCD monitoroch
  • zmizne reklama na oknách, nebude zvnútra ani zvonku
  • zatmavovacie fólie okien nebudú prípustné
  • vek vozidiel bude nižší ako je v súčasnosti
  • autobusy budú v bledomodrej farbe, ktorá je oficiálnou farbou mesta Nitra

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *