utorok , 23 apríla 2024

Delobuchy spôsobili niekoľkotisícovú škodu na polopodzemnom kontajneri

Špecializovaná firma bude musieť opatrne zdvihnúť poškodený kontajner tak, aby sa pri jeho nahrádzaní nepoškodili kontajnery v susedstve.

Oslavy nového roka majú nepríjemné následky pre Nitrianske komunálne služby (NKS). Ich pracovníci zistili, že delobuchy poškodili jeden z polopodzemných kontajnerov na Štiavnickej ulici na nitrianskom sídlisku Chrenová. Mesto pritom obyvateľov opakovane vyzývalo, aby upustili od odpaľovania pyrotechniky. V Nitre sa už po tretí rok nekonal mestský ohňostroj, peniaze, ktoré naň mohli byť použité, venovalo mesto útulku pre zvieratá.

Predbežná škoda na polopodzemnom kontajneri, ktorý na Štiavnickej osadili iba v roku 2019, je približne 6000 eur. Kontajner poškodili svetlice alebo delobuchy, ktoré niekto odpálil v jeho tesnej blízkosti.

Nitrianske komunálne služby zaznamenali takýto typ poškodenia po prvý raz. V minulosti horel kontajner na Dlhej ulici na rovnakom sídlisku, tento incident sa však nestal počas silvestrovskej noci.

NKS na odstránenie poškodeného kontajnera povolajú špecializovanú firmu. Tá bude musieť opatrne kontajner vybrať tak, aby pritom nepoškodila susedné polopodzemné kontajnery.

Vlani Nitra rozšírila sieť polopodzemných kontajnerov. Na siedmich stojiskách samospráva osadila celkovo 37 nových polopodzemných kontajnerov v celkovej hodnote 150 000 eur.

Výhodou polopodzemných kontajnerov je, že pri separovanom zbere šetria náklady na odvoz odpadu až do výšky 30 %. Majú tiež senzory, ktoré cez aplikáciu ukazujú stav naplnenosti. S ich osadením vymizol tiež zápach, pretože odpad sa pod zemou rozkladá pomalšie. Mesto Nitra preto cez NKS bude aj naďalej rozširovať sieť takýchto kontajnerov.

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *