sobota , 27 apríla 2024
Image by StockSnap from Pixabay

Móda sezóny 2024: tajomstvá dokonalého jarného outfitu

Štýlový jarný šatník je harmonickou kombináciou farieb a textúr, praktickosti a ovládania. Na jarný outfit sezóny 2024 budú potrebné nielen šaty a nohavice. Ako si vytvoriť osobitý jarný outfit a vyzerať úžasne v každom počasí bez pomoci štylistu?

Viacvrstvový outfit

Počasie je nevyspytateľné, treba byť pripravený na akékoľvek rozmary. Využite módny princíp vrstvenia oblečenia na všedné dni:

Základ. Pletené šaty: puzdrové, oversized, áčkový. Letné šaty v štýle 80. rokov 20. storočia, pletené, velúrové, semišové. Klasické nohavice, rozšírené, s rozparkami na bokoch, joggery. Božská alebo ceruzková sukňa.

Akcent. Blejzer, vesta, sveter, mikina, blúzka, rolák, top, sveter;

Ochrana pred vetrom a dažďom – pršiplášť s pásom, kabát rovného strihu, bunda typu bomber, windstopper, polovypasované;

Doplnky. Svetlé nákrčníky, hodvábne šály, farebné šperky.

Neváhajte miešať základné a doplnkové prvky ležérneho outfitu: overaly a roláky, šaty a vesty, tenké svetre a vesty. Vrstvenie je doplnené funkčnosťou látok s rôznou textúrou: tenký a hustý úplet, velúr, semiš, viskóza, fleece, hodváb, bavlna s prídavkom syntetických vlákien.

Trendové akcenty strihu sezóny 2024

Hlboký polkruhový alebo trojuholníkový strih vo výstrihu alebo na chrbte. Alternatívnym riešením je stojačik a hrazdička s gombíkmi.

Dôraz na rukávoch. Skutočný objem po celej dĺžke, pri zvinutí rukáva alebo v spodnej časti („biskupské rukávy“ alebo „viktoriánske“ rukávy na manžete).

Opasok. Línia pása je zdôraznená na šatách, kombinézach, blúzkach, nohaviciach a vrchnom oblečení.

Módne odtiene jarného outfitu 2024

V móde sú monochromatické outfity, v ktorých sa kombinujú odevy rôznych odtieňov a textúr rovnakej základnej farby. Aktuálne základné farby: oranžová, šedá, modrá, kaki, béžová. Monochromatická pružinová kapsula mieša 2 až 3 poltóny a niekoľko textúr: pletenina, lakovaná koža, semiš, velúr.

Trendová narážka na svetlé 80. roky rozširuje farebnú škálu jarného outfitu: pokojne môžete namiešať niekoľko odtieňov v teplom alebo studenom rozsahu. Zahrňte prvky šatníka z čokolády, pomaranča, terakoty, krému, žltých poltónov v teplej kapsule. Studený outfitobsahuje modrú, tyrkysovú, fialovú, bielu, zelenú. Super módne bobule a fialové odtiene môžu doplniť oba rozsahy ako základ jarného obrazu alebo akcentov.

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *