pondelok , 29 apríla 2024

Pomáhajú aj vo vašom regióne, pomôžte im získať Cenu publika prestížneho ocenenia

Občianske združenie Úsmev pre druhých sa spomedzi 280 projektov zo 6 krajín dostalo do finálnej tridsiatky projektov ceny SozialMarie. Jedna z najstarších svetových cien pre sociálne inovácie s veľkým dopadom oslavuje okrúhle dvadsiate výročie. 

Expertná porota vybrala medzi finalistov aj projekt piešťanskej organizácie Inovácie v krízovej intervencii. „Sme veľmi radi, že našu prácu vysoko hodnotia v zahraničí. Vďaka našej platforme dnes pomáhame viac ako 1300 rodinám so zdravotne znevýhodneným členom. Ďalšie desaťtisíce mesačne prichádzajú na naše webstránky po relevantné informácie,“ hovorí koordinátor činností združenia Miro Béreš. Spolu s tímom vytvorili digitálne nástroje, ktoré sieťujú rodiny s raritnými diagnózami či vytvárajú priestor na sociálnu, komunitnú či odbornú pomoc. „Dnes naše riešenie pripravujeme na medzinárodné škálovanie, a otvárame sa aj ďalším ohrozeným skupinám. Pred nami je veľa práce s cieľom kvalitne pomáhať a šíriť dobro,“ hovorí.

V týždni od deviateho do šestnásteho apríla prebieha hlasovanie o Cene verejnosti 2024. Zapojiť sa môžu obyvatelia centrálnej Európy pridaním hlasu na stránke organizátora. „Takúto službu potrebujeme všetci. Nikdy nevieme, kedy príde situácia, v ktorej budeme hľadať riešenie pre problém, ktorému čelíme. Sami sme si to zažili. Takéto prestížne ocenenie možno pomôže otvoriť otázku pravidelného financovania tejto registrovanej sociálnej služby. Každý váš hlas nás nasmeruje bližšie,“ vysvetľuje Miro Béreš. Slovensko sa tak môže opäť ocitnúť na prestížnej mape sociálnych inovácií. Počas dvadsiatich rokov sa to podarilo iba trom slovenským projektom. Hlasovať môžete kliknutím sem.

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *