sobota , 27 apríla 2024

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, rýchle hojenie rán po operáciách a úrazoch do veľkej miery závisí od syntézy kolagénu v tele. 

Pomôžte si: Vysoko bioaktívny morský kolagén Bionutrian s molekulovou hmotnosťou 2000 daltonovrýchlo odstraňuje nedostatky a udržiava optimálnu hladinu kolagénu bez ohľadu na vek.

Prečo lekári a kozmetológovia odporúčajú kolagén

30% ľudského tela pozostáva z kolagénu – fibrilárnychproteínových zlúčenín rôznych typov. Podiel kolagénu v koži je až 70 %, v chrupavkách a kostiach až 90 %. S vekom, po chorobách, v dôsledku nesprávnej výživy a fajčenia klesá nezávislá tvorba kolagénu. Výsledkom je, že rany a zlomeniny sa dlho hoja, koža je pokrytá vráskami a stareckými škvrnami, hrozí osteoporóza a alopécia.

Kolagén ako perorálny doplnok stravy je klinicky overený spôsob normalizácie počtu fibrilárnych proteínových buniek pre prirodzené hojenie a omladenie.

Kolagén vo forme prášku alebo gélu odporúčajú:

Kozmetičky- na prevenciu starnutia pokožky, po peelingoch, vákuovej valčekovej masáži, lisovaní a kryoterapii.
Lekári- pri rehabilitácii po úrazoch, pri vyvrtnutí a natiahnutí väzov, po dutinových a plastických operáciách, po laserovom odstraňovaní strií, jaziev a novotvarov. Užívanie kolagénu je indikované u pacientov s rizikom osteoporózy, artrózy, paradentózy, syndrómu dráždivého čreva.

Čím je molekulová hmotnosť hydrolyzovaného kolagénu v doplnku stravy nižšia, tým účinnejšie pôsobia peptidy v obehovom a lymfatickom systéme. Švajčiarsky kolagén v produktoch Swiss Bionutrian obsahuje morský kolagén v štiepenej forme, ide o peptidy s najnižšou molekulovou hmotnosťou na trhu, ktoré sa vstrebávajú až 1,5-krát efektívnejšie.

Ako užívať Bionutrian morské kolagénové prášky

Prípravok obsahuje bezlaktózové, bioaktívnenízkomolekulárne peptidy rybieho kolagénu tilapie. Prírodný morský kolagén je synergicky obohatený o vitamín C.

Pri ťažkom nedostatku kolagénu je odporúčaná dávka do 10 g (dve odmerky) denne, kúra jeden týždeň. Štandardná dávka je 5 g, prášok sa zmieša s vodou (t<40°C), užíva sa 15 minút pred jedlom alebo na noc. Jedno balenie Natur Marine Collagen značky Bionutrian vystačí na mesiac. Intenzívny kurz je 2-3 mesiace.

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *