sobota , 27 apríla 2024

Starý park v Nitre začali po rozsiahlej obnove otvárať

Do dokončenia výstavby nových toaliet budú pre návštevníkov prístupné záchody na futbalovom štadióne, ktorý je v susedstve parku.

Revitalizácia najväčšieho mestského parku v Nitre je oficiálne za nami. Starý park na Sihoti prešiel rozsiahlymi úpravami, ktoré boli najrozsiahlejšie v jeho 150-ročnej histórii. Za viac ako 6 miliónov eur, ktoré sa mestu podarilo získať z eurofondov, sa tu vynovilo všetko od verejného osvetlenia a chodníkov cez výsadbu kvetín až po detské hracie prvky.

Práce skončili podľa plánu v novembri 2023. Následne prebiehala kolaudácia, ktorá pri takto rozsiahlych stavbách bežne trvá aj niekoľko týždňov. Park už bol skolaudovaný, mesto preto začalo v tomto týždni postupne preskupovať oplotenie tak, aby sprístupnilo väčšiu časť parku verejnosti.

Za plotom ostanú ešte niektoré plochy ako priestor pri grilpointoch, ihriská v miestach bývalej zvieracej obory a miesto, kde pribudnú verejné toalety. Návštevníci parku budú môcť zatiaľ používať záchody, ktoré sú súčasťou futbalového štadióna. Vstup je pri vchode do areálu futbalového štadióna, návštevníkov sem navedie značenie. Tieto toalety budú sprístupnené v piatok 1. marca a v prevádzke budú každý deň od 9. h. do 21. h. s výnimkou doby, kedy sa na štadióne budú hrať zápasy.

Viac info sprístupňovaní Starého parku nájdete na tomto linku:

Často kladené otázky o vynovenom Starom parku

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *