Aj váš projekt môže byť súčasťou kandidatúry Nitry na Európske hlavné mesto kultúry

Projekt Nitra 2026 spúšťa participatívnu výzvu Nitro. Máte nápad ako posunúť Nitru vpred? Chcete usporiadať festival na námestí alebo trh na sídlisku, založiť komunitnú záhradu vedľa svojho paneláku, prerobiť detské ihrisko alebo zorganizovať sériu workshopov? Alebo už podobný projekt robíte, ale potrebujete s ním pomôcť?

Projekt kandidatúry Nitry na Európske hlavné mesto kultúry 2026 zverejňuje výzvu na projekty NITRO. Ide o akcelerátor nápadov pre kreatívne projekty hľadajúce partnerov. Je určený pre jednotlivcov a organizácie so záujmom participovať na rozbehnutí dlhodobých projektov pre rozvoj kultúry v meste Nitra a pritiahnuť tak pozornosť európskej kultúrnej komunity. 

Iniciatívy môžu prihlásiť nový nápad alebo už existujúci projekt. „Môže to byť prakticky akýkoľvek projekt spojený s kultúrnym či komunitným životom. Zdôrazňujeme, že nemusí ísť o nový projekt, ale pokojne aj o niečo už rozbehnuté,“ hovorí Marián Tesák, projektový manažér nitrianskeho EHMK, ktorý má na starosti program a koncept prihlášky.    

Príprava kandidatúry začala v januári tohto roka. Aktuálne tím EHMK 2026 intenzívne pracuje na prihláške tzv. bid booku, ktorú má odovzdať Ministerstvu kultúry SR do 15. decembra. „Program úspešných miest v rámci Európskeho hlavného mesta kultúry je založený na projektoch, ktoré reflektujú miestne témy a zároveň sú relevantné v celoeurópskom kontexte, preto chceme do procesu príprav zapájať čo najviac lokálnych iniciatív,“ dodal Tesák.     

Prihlášku môžu záujemcovia vyplniť online priamo na webe EHMK: 

https://www.nitra2026.eu/pridaj-sa/

 

Neprehliadnite

Demolácie domov a stavieb

Naša spoločnosť realizuje služby v oblasti demolácie domov a stavieb. Poskytujeme služby v oblasti cerfitikovaného …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *