utorok , 30 apríla 2024

Mesto inštalovalo v centre Nitry nové hodiny

Pôvodné hodiny s reklamnou plochou mali povolenie do januára 2018. Mesto sa však rozhodlo osadiť hodiny bez reklám. Nové hodiny stoja na rovnakom mieste – pred mestskou tržnicou.

Hodiny pri mestskej tržnici sú späť. Presný čas, dátum aj teplotu si od dnes môžu ľudia overiť na rovnakom mieste, na akom hodiny stáli sedemnásť rokov. Tie pôvodné boli súčasťou reklamnej stavby. Majiteľ svoje reklamné hodiny odmietal odstrániť, hoci na pozemkoch mesta boli umiestnené iba ako dočasná stavba s povolením do januára 2018. Reklamu si z miesta zdemontoval až po osobnej intervencii primátora Mareka Hattasa vlani na jeseň.

„Som naozaj rád, že máme v centre Nitry opäť klasické hodiny, ktoré zapadnú do okolia a nepôsobia rušivo. Hodiny vychádzajú z pôvodného historického umiestnenia, no tentokrát sú bez zbytočného vizuálneho smogu. V spolupráci s výborom mestskej časti Staré mesto a s Útvarom hlavného architekta sme osadením hodín vyhoveli požiadavkám obyvateľov, ktorým hodiny na tomto mieste chýbali,“ povedal primátor Nitry Marek Hattas.

Do súťaže na dodanie nových hodín sa prihlásili tri firmy. Víťazná spoločnosť inštalovala hodiny na mieste pôvodných, teda tam, kde na ne boli zvyknutí obyvatelia mesta. Poloha ostala zachovaná po konzultácii medzi ÚHA a VMČ Staré Mesto.

Hodiny stáli 6 912 € aj s DPH. Sú analógové, orientované sú na všetky štyri svetové strany. Okrem času zobrazujú dátum a teplotu. Číselníky sa v nočných hodinách automaticky podsvietia. Hodiny majú autonómne riadenie so synchronizáciou presného času.

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *