Logo pokrstil a odovzdáva riaditeľke RC S. Šestákovej a chlapcom prednosta okresného úradu Nitra Marek Illéš. Foto: Ľ. Rajnoha

Aby mohli vykročiť do nového života

V stredu 16. marca si Reedukačné centrum Vráble pripomenulo výročie. Presne pred jedenástimi rokmi, 1. 1. 2005, bolo zaradené do siete škôl a školských zariadení.

Ako uviedla riaditeľka zariadenia Soňa Šestáková, kapacita zariadenia je 24 chlapcov vo veku 11 – 15 rokov s mentálnym postihnutím, ktorí sú sociálne a mravne narušení. Momentálne je zariadenie plne obsadené.

Na margo poslania zariadenia sa Soňa Šestáková vyjadrila nasledovne: „Plníme úlohy v oblasti reedukácie – prevýchovy a chlapci si plnia povinnú školskú dochádzku. Nedávno navštívila naše RC verejná ochrankyňa práv, zo záverov kontroly vyplýva, že zverenci sa v našom zariadení cítia dobre, bezpečne a reedukácia spĺňa svoj účel. Okrem vzdelávania sa chlapci venujú záujmovým činnostiam, úspechy dosahujeme v športových aktivitách, predovšetkým v stolnom tenise, futbale, atletike, nohejbale. Výrazné úspechy sme dosiahli aj vo výtvarných súťažiach,“ dodala.

Od tohto dňa Reedukačné centrum vo Vrábľoch funguje pod novým logom. „Naše logo tvoria postavy chlapcov, ktoré vystupujú z pozadia, ktorý tvorí štvorec – symbol nového vykročenia do usporiadaného života,“ vysvetlila riaditeľka reedukačného centra.

Logo pokrstil a odovzdáva riaditeľke RC S. Šestákovej a chlapcom prednosta okresného úradu Nitra Marek Illéš. Foto: Ľ. Rajnoha

zdroj: print NAŠE VRÁBLE

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …