pondelok , 29 apríla 2024

Nitrianski colníci zlikvidovali nebezpečné textilné výrobky

NITRA – 07.03.2019: Nitrianski colníci včera dohliadali na likvidáciu viac ako 107 000 kusov dámskych pletených nohavíc označovaných ako legíny a zabránili tak tomu, aby sa tento zdraviu škodlivý tovar dostal ku spotrebiteľom.

V stredu 6. marca 2019 dohliadali colníci na likvidáciu 107 880 kusov dámskych pletených nohavíc – legín, ktoré boli zaistené nitrianskymi colníkmi ešte v roku 2014 na základe ich dôvodných pochybností o deklarovaných údajoch a zdravotnej nezávadnosti tovaru. Tovar bol po rozdrvení spálený v spaľovni odpadov.

Pred samotným zničením bol tovar, ktorý sa stal po jeho zaistení majetkom štátu, prostredníctvom Slovenskej obchodnej inšpekcie preverený a posúdený z hľadiska jeho bezpečnosti a zdravotnej spôsobilosti pri jeho používaní, pričom na základe výsledkov laboratórnych testov v ňom bola zistená nadlimitná koncentrácia viacerých druhov škodlivých chemických látok. Na základe týchto skutočností bol predmetný tovar z dôvodu ochrany spotrebiteľa zničený pod dohľadom colníkov, čím sa zabránilo jeho uvoľneniu na trh EÚ a tým ohrozeniu zdravia kupujúcich, ktorí by takýto tovar po zakúpení nosili. 

pplk. Mgr. Stanislav Pacher

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …