sobota , 27 apríla 2024

5 rád, ako odstrániť obojstrannú lepiacu pásku

Odstránenie obojstrannej lepiacej pásky môže byť niekedy poriadnou výzvou. Či už ste sa pokúsili prilepiť plagáty na stenu, koberce či iné podlahové krytiny, dekorácie alebo zrkadlá, obojstranná lepiaca páska možno drží až príliš dobre. Tu je niekoľko jednoduchých a efektívnych spôsobov, ako ju odstrániť bez poškodenia povrchu.

Meta title: 5 tipov na odstránenie obojstrannej pásky

Meta description: Zistite, ako odstrániť obojstrannú lepiacu pásku bez poškodenia povrchu a veľkej námahy vďaka našim 5 jednoduchým tipom. Väčšinu pomocníkov máte doma!

Nezabudnite, že pred každým použitím týchto metód ich musíte vyskúšať na malom, ideálne neviditeľnom mieste. Uistíte sa tak, že nepoškodíte povrch.

1. Teplá voda a mydlo

Zmiešajte teplú vodu s jemným čističom na riad alebo jadrovým mydlom. Navlhčite handričku alebo hubku v tejto zmesi a položte ju na miesto s lepiacou páskou. Nechajte pôsobiť niekoľko minút, aby sa lepidlo uvoľnilo a potom jemne odstráňte pásku.

2. Fén na vlasy

Ak je obojstranná páska na hladkom povrchu, ako je sklo alebo plast, môžete použiť fén na vlasy na zahriatie lepidla. Zahrievajte pásku niekoľko minút a potom ju opatrne odtrhnite. Dávajte pozor, aby ste pásku nezahrievali pridlho, inak môže dôjsť k poškodeniu povrchu.

3. Rozpúšťadlá

Pomocou laku na nechty, rozpúšťadla alebo acetónu, do ktorého ponoríte bavlnený tampón viete tiež celkom účinne odstrániť obojstrannú lepiacu pásku. Opatrne vtierajte napustený tampón do lepidla. Po niekoľkých minútach by malo lepidlo povoliť, a môžete ho odstrániť.

4. Rastlinné oleje

Rastlinné oleje, môžu byť tiež účinné pri odstraňovaní obojstrannej lepiacej pásky. Aplikujte ideálne olivový olej na lepiacu pásku, nechajte ho pôsobiť niekoľko minút a potom šetrne odlepte pásku. Olej by mal pomôcť zmäkčiť lepidlo, čím uľahčí jeho odstránenie.

5. Izopropylalkohol

Navlhčite bavlnenú utierku vysokým pomerom izopropylalkoholu, čo je zlúčenina takmer 100 % alkoholu a priložte ju na lepiacu pásku. Nechajte pôsobiť niekoľko minút a potom postupne pásku odlepte.

Rýchly prehľad

  • Teplá voda a mydlo: sklo, plast, textil, keramika, nerez
  • Teplovzdušná pištoľ, fén: hladký povrch, plast, sklo, hliník
  • Rozpúšťadlo: kovový povrch, plast, nerez, plexisklo
  • Rastlinné oleje: drevo, kov, sklo, nerez, keramika
  • Izopropylalkohol: elektronické zariadenia, maľované povrchy, kov, plast, sklo

Neprehliadnite

Pomáhajú aj vo vašom regióne, pomôžte im získať Cenu publika prestížneho ocenenia

Občianske združenie Úsmev pre druhých sa spomedzi 280 projektov zo 6 krajín dostalo do finálnej …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *