Multi-split klimatizácie – najlepšia voľba pre domácnosť a kanceláriu!

Multi-split klimatizácie sú moderné riešenia vnútornej klímy. Princíp fungovania z jednej vonkajšej jednotky šetrí čas a peniaze na inštaláciu, vetvenie a ďalšiu konfiguráciu systému. Na rozdiel od zastaraných blokových klimatizácií funguje multi-split klimatizácia pre chladenie aj ohrev vzduchu, čo znamená jeho všestrannosť a výraznú úsporu pri vykurovaní priestoru v chladnom období!

Synchrónna prevádzka multi-split systémov v jednom režime

Split klimatizácia pozostáva z troch alebo viacerých blokov. Prvým z nich je vonkajší blok zabezpečujúci nasávanie vzduchu, jeho chladenie alebo vykurovanie a tiež prenos vzdušných hmôt do vnútorných blokov na položených komunikáciách (rúrkach). Keď je na vnútornej jednotke, vyčistený vzduch vstupuje do miestnosti a postupne vytláča staré vzduchové hmoty z miestnosti, kancelárie alebo chodby.

Princíp synchronicity znamená súčasnú prácu na vykurovaní, chladení alebo vetraní vzduchu na všetkých vonkajších jednotkách bez výnimky. Multi-split systém nepodporuje ohrev a chladenie vzduchu v rôznych miestnostiach súčasne, ale tento prístup výrazne znižuje náklady na energiu. V porovnaní s inými systémami klimatizácie spotrebuje multi-splitová klimatizácia o 40 % menej elektriny, čo znamená jej výnimočnú ergonómiu.

Efektívne multi-split klimatizácie pre všetky miestnosti!

Akýkoľvek split systém je možné po inštalácii doplniť niekoľkými vnútornými jednotkami. Výkon a parametre cirkulácie vzduchu zostanú rovnaké a spotreba energie sa zvýši len mierne.

Obzvlášť efektívne multi-split klimatizácie vo veľkých kanceláriách, nákupných centrách, supermarketoch a iných komerčných zariadeniach, ktorých plocha presahuje 200-250 metrov štvorcových.

Vonkajšie jednotky multi-split klimatizácie sú prakticky tiché (cca 20 dB), čo umožňuje ich inštaláciu v malých kanceláriách, spálňach alebo konferenčných miestnostiach. Ovládanie teploty je možné pomocou jediného centralizovaného diaľkového ovládača, pretože nie je potrebné konfigurovať rôzne vonkajšie jednotky súčasne.

Nákup a montáž multi-split klimatizácií udrží optimálnu mikroklímu v každom ročnom období. Údržba splitových systémov by sa mala vykonávať iba raz za 8-12 mesiacov, čistenie vzduchových filtrov a v prípade potreby doplnenie paliva freónom do zariadenia.

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *