Ako si vybrať perfektný digestor do kuchyne

V modernej kuchyni sú nástenné digestory jedným z dôležitých prvkov, ktoré zabezpečia pohodlný pobyt v miestnosti, vyčistia vzduch a zabránia vzniku plesní.

Podľa princípu činnosti sa rozlišujú tieto ventilačné systémy:

• recirkulácia – používa sa pre ploché konštrukcie;

• prietokový typ – odvod vzduchu ventilačným kanálom);

• kombinované digestory.

Aby ste si vybrali potrebný model nástenného digestora, musíte prejsť všetkými jeho charakteristikami a venovať osobitnú pozornosť nasledujúcim niekoľkým bodom.

1. Výkon 

Výkon sa vzťahuje na objem vzduchu, ktorý prejde digestorom počas jednej hodiny a výkon predstavuje spotrebu energie zariadenia.

Ak potrebujete porovnať dva digestory a vybrať si medzi nimi to najlepšie, musíte zvážiť výkon. Ak chcete zistiť, ktorý výkon je lepší, musíte ho vypočítať pomocou vzorca: vynásobte plochu kuchyne výškou a výsledok vydeľte 12.

2. Hladina hluku a počet rýchlostí

Táto hodnota nemôže byť úplne jednoznačná, pretože tento ukazovateľ bude ovplyvnený typom digestora, pri akej rýchlosti bude fungovať a akou bude znečistený filter. odporúčaná hladina hluku je do 50 dB.

Každý z digestorov má zvyčajne len tri rýchlostné režimy. Preto, keď zvýšite rýchlosť, zvýši sa výkon aj výkon. Preto, keď je rýchlosť vysoká, výfukový systém vytvára hluk.

3. Výška inštalácie

Nad indukčným alebo elektrickým varným povrchom je digestor inštalovaný vo výške 50 až 65 cm a nad plynovým – od 60 do 75 cm. Ak sa vzdialenosť zmenší, existuje možnosť, že sa tuk hromadí vo filtroch sa môže vznietiť, a to už je dosť nebezpečne.

Hlavnou požiadavkou na materiál je, aby bol ohňovzdorný. Digestory sú zvyčajne vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, hliníka, smaltovanej alebo lakovanej ocele.

Pridané vlastnosti

Šírka funkčnej časti vybraného digestora by mala byť o niečo väčšia ako varná doska, potom bude plne vykonávať svoje úlohy a zachytí všetok znečistený vzduch v plnom rozsahu.

Lapač tuku je povinný v digestore. Ide o jednoduchý filter, ktorý nie je potrebné vymieňať, stačí ho umyť každé 3-4 týždne. Je žiaduce, aby bola trojvrstvová – dovtedy bude čo najefektívnejšia.

Kuchynský digestor môže mať niekoľko doplnkových funkcií: osvetlenie sporáka, senzor vlhkosti, diaľkové ovládanie, časovač, indikátor a digitálne ovládanie. Tieto informácie umožnia vybrať si kvalitné zariadenie, ktoré bude vykonávať zadanú prácu a dokáže dostatočne prečistiť vzduch v kuchyni.

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *