nedeľa , 28 apríla 2024

Jedzte ako v Ázii – do Nitry prichádza novinka HOT POT

Som hosť v reštaurácii a mám si sám pripravovať jedlo? Znie to zvláštne, ale v Ázii je tento spôsob prípravy jedla obľúbený už tisíc rokov.

HOT POT totiž nie je len jedlo. Je to spôsob trávenia spoločného času, pri ktorom hodujete, rozprávate sa a áno – aj si jedlo postupne pripravujete. Odteraz kvôli tomuto zážitku nemusíte cestovať do Ázie. Reštaurácia TATAMI ho prináša aj do Nitry.

Čo vlastne HOT POT je?

HOT POT je tradičný spôsob prípravy jedla, pri ktorom je vám na stôl servírovaný špeciálny hrniec s dvoma druhmi polievok – vývarov. Zároveň dostanete misku s ingredienciami, ktoré si v polievkach postupne dovárate, ochutnávate, namáčate do špeciálnej omáčky. HOT POT je proces, počas ktorého si vychutnávate jedlo a zároveň si ho tvoríte podľa seba.

Na začiatku si obvaríte koreňovú zeleninu, postupne mäso alebo morské plody, pridáte kúsky rýb a prípravu zakončíte rýchlym uvarením ryžových rezancov. To všetko kombinujete s exotickým vývarom – či už si vyberiete klasický Miso vývar alebo pikantnú kokosovú Tom Kha – vždy to bude zážitok. Proces obvárania a dopĺňania zeleniny do polievok opakujete, pritom si neustále dochucujete polievku, ktorej chuť sa vám tak tvorí aj počas samotného procesu varenia.

 

Kde môžete HOT POT vyskúšať?

Tatami je takmer jediná hot pot reštaurácia na Slovensku. Okrem sushi, ramenov, domácej gyozy, poké a iných jedál ázijskej kuchyne sa teraz jej menu rozširuje aj o túto novinku. Tatami nájdete v Nitre na pešej zóne. 

Hot pot menu je tu zostavené pre dve osoby. Ak je vás v partii viac, odporúčame si objednať hotpotov viac, aby ste boli dostatočne zasýtení. Z ponuky si vyberú milovníci rýb, mušlí, ale aj vegetariáni. Na výber sú aj vegánske polievky, 

 

Pre rodiny, priateľov aj kolegov

Hot pot nie je len jedlo, je to zážitok, ktorý môžete zdieľať so svojimi priateľmi. Vyhraďte si hodinku alebo dve, objednajte si fľašu vína a pri spoločnom varení debatujte. HOT POT vyskúšajte ako formu teambuildingu, rodinného obedu alebo ako príjemné posedenie s priateľmi. 

Cena hotpotu sa v TATAMI pohybuje od 25-32€ pre dve osoby. Ak ho chcete vyskúšať, odporúčame si urobiť rezerváciu na tel. 0911 555 265 alebo cez web tataminitra.sk

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *