pondelok , 29 apríla 2024

Zásnubné prstene sú vyjadrením pocitov bez slov

Zásnuby sú nezabudnuteľným momentom. A ich neoddeliteľnou súčasťou sú elegantné zásnubné prstene. Práve tieto dekorácie sú znakom vážnosti zámerov, preto si určite podmaní srdce vyvoleného.

Darovanie zásnubného prsteňa si budete pamätať na celý život. Nie je to len štýlový šperkový doplnok. Šperky s jemným kamienkom nesú dôležité poslanie: zvýrazniť pocity lásky. Pre mnohých je návrhový rituál formalitou, ale bez prsteňa sa význam tejto udalosti trochu zmenšuje alebo sa úplne stráca.

Mnoho ľudí si môže pomýliť zásnubný prsteň so snubným prsteňom. Ale tieto dve dekorácie majú rôzne účely. Zásnubný prsteň daruje muž svojej milovanej, keď jej navrhne sobáš. A ak súhlasí, od tohto momentu sa pár považuje za nevestu a ženícha. Takýto prsteň sa zvyčajne nosí na prstenníku pravej alebo ľavej ruky (tam, kde je snubný prsteň). Vonkajšie sa tieto prstene líšia tým, že majú v strede jediný diamant. Dekorácia by mala pôsobiť jemne a elegantne.

Široký výber prsteňov vám umožní nájsť presne ten, ktorý vášho partnera očarí a dokáže sprostredkovať hĺbku citov. Medzi najobľúbenejšie patria zásnubné prstene z bieleho, žltého či ružového zlata s briliantovými diamantmi a vzácnymi moissanitmi. Okrem toho si môžete urobiť individuálnu objednávku a klenotníci premenia nápad na skutočnosť.

Ako si vybrať veľkosť prsteňa

Ak je dizajn a typ zliatiny zlata ľahšie pochopiteľný, neznalosť veľkosti prsta je celkom bežný problém. To by však nemalo byť prekážkou. Hlavná vec je, že ponuka je úprimná.

Medzi hlavné kritériá pre správnu veľkosť patria nasledujúce.

Prsteň by nemal skĺznuť z prsta, ale v prípade potreby by sa mal dať ľahko vybrať. Ak je príležitosť, môžete si diskrétne zmerať vnútorný priemer prsteňa, ktorý dievča nosí, a začať od tejto veľkosti.

Možno s partnerom plánujete oficiálne zásnuby. V tomto prípade je všetko jednoduchšie: zmerajte si prst doma a vyberte si dizajn prsteňa. Odporúča sa merať veľkosť večer, pretože ruky môžu opúchať.

Obľúbené veľkosti dámskych obrúčok sú 52-56. Pre tenké prsty je vhodná veľkosť 48, pre väčšie 56-60. Taktiež, ak ste zvolili široký prsteň, no váhajte s veľkosťou, zvoľte radšej menší, pretože je jednoduchšie šperk rozširovať ako zmenšovať.

Ale hlavnou vecou je dôverovať svojim pocitom. Koniec koncov, poznáte svoju spriaznenú dušu lepšie ako ktokoľvek iný. Nech sa prsteň stane žiarivým doplnkom na zásnubnú párty! A vyberte si tie najkrajšie šperky hodné vašej lásky!

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *