pondelok , 29 apríla 2024

Spoľahlivou ochranou proti divej zveri je pletivový plot

Každý majiteľ vidieckeho domu a pozemku sa stará o pohodlie a bezpečnosť. Ale vzhľadom na to, že takéto budovy sa nachádzajú ďalej od civilizácie, na územie často vstupujú divé zvieratá.

Môžu poškodiť majetok, zničiť úrodu v záhrade alebo kvetinovej záhrade, ako aj ohroziť životy a zdravie obyvateľov, takže lokalita potrebuje spoľahlivý plot po celom obvode. Najpohodlnejším riešením situácie bude pozinkované pletivo. Skladá sa zo silných drôtov, ktoré sú prepletené a tvoria oká vo forme kosoštvorcov rôznych veľkostí.

Ako bude sieť chrániť pred divou zverou

Pozinkované pletivo je vďaka svojim mnohým vlastnostiam účinným plotom proti zvieratám.

  • Pevnosť. Mriežka je pokrytá zinkovou vrstvou a má hrúbku drôtov od 1,5 do 4 mm, ktoré sú bezpečne prepletené. Tým je zabezpečená odolnosť plotu voči roztrhnutiu, otrasom, dynamickému zaťaženiu a inému mechanickému poškodeniu. Pevnosť plota zvýšite napínacím drôtom, ktorý sa dá ľahko natiahnuť po spodnom a hornom okraji pletiva a v strede.
  • Trvanlivosť. Takáto sieť je odolná voči rozkladu a korózii z vlhkosti, takže spoľahlivo vydrží 15 a viac rokov. Nebojí sa UV lúčov, vetra, zrážok a teplotných zmien.
  • Široká škála možností. Priemerná výška siete je 180 cm, čo stačí na to, aby zviera neskočilo dovnútra. Štandardné mriežkové bunky sú 5*5 cm, pričom si môžete vybrať aj menšie – 2*2 cm, aby cez ne nepreliezli ani malé zvieratká.
  • Nízke náklady. Prútené oplotenie je cenovo dostupné. Môžete si zvoliť presné meranie a požadovanú výšku mriežky v závislosti od oblasti, v ktorej žijete.
  • Pekný výhľad. Mimoriadne dôležitý faktor. Cez pletivo môžete bez prekážok sledovať vonkajšiu situáciu a vidieť, kto sa blíži k vášmu domu.
  • Jednoduchosť inštalácie. Na inštaláciu plotu nie je potrebný stavebný tím. So základnými zručnosťami si dokonca môžete postaviť plot sami.
  • Estetika. Ďalšie pomerne dôležité plus. Tkaná sieťovina pôsobí úhľadne, takže okrem ochrany dodáte svojmu okoliu aj udržiavaný vzhľad.

Ako si vybrať plot na ochranu pred zvieratami

Pri výbere prútenej siete z voľne žijúcich zvierat venujte pozornosť niekoľkým hlavným nuansám:

  • veľkosť oka a hrúbka drôtu: zistite, aké zvieratá žijú v blízkom lese alebo lesnom páse: čím hrubšie drôty a menšie oká, tým silnejší je plot;
  • výška: aby sa zabránilo vstupu divej zveri na územie, plot musí byť vysoký najmenej 1,2 m, ale je lepšie nainštalovať sieť s výškou najmenej 1,8 – 2 m na ochranu územia pred veľkými predátormi;
  • dĺžka: závisí od veľkosti obvodu územia, ktoré plánujete chrániť.

Pozinkované pletivo je ideálne na oplotenie pozemku pred divou zverou. Plot je odolný, cenovo dostupný a ochráni vašu usadlosť na dlhé roky!

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *