Bavlnené posteľné obliečky sú najlepšie

Kedysi boli trendom súpravy posteľnej bielizne zo zmesových a syntetických tkanín – ich popularita bola spôsobená širokým výberom farieb, cenovou dostupnosťou a odolnosťou. Čoskoro však priaznivci umelých materiálov zistili nedostatky v ich používaní, čo spôsobila syntetika, takže návrat k prírodným látkam viedol k zvýšenému dopytu po bavlnených posteľných obliečkach. 

Bavlnené posteľné obliečky sú obľúbené a majú viacero výhod.

Výhody bavlnenej posteľnej bielizne

V prvom rade výrobcovia, ktorí pocítili zmenu spotrebiteľského dopytu, sa začali prispôsobovať požiadavkám zákazníkov. Nové technológie umožnili výrazne rozšíriť sortiment a priniesť zákazníkom atraktívne dekory. Bavlnené obliečky si teraz môžete kúpiť v akejkoľvek farbe, štýle a s akýmikoľvek vzormi, no rôznorodosť nie je jedinou výhodou tohto materiálu.

Existuje množstvo ďalších pozitívnych vlastností, vďaka ktorým je bavlna každým rokom obľúbenejšia:

• Príjemná textúra – všetky tkaniny na báze bavlnených vlákien majú veľmi jemný povrch a poskytujú tie najpríjemnejšie hmatové vnemy počas odpočinku.

• Hygiena – tento materiál dobre absorbuje vlhkosť, takže aj v najteplejšej noci pod ním bude pohodlie.

• Priedušnosť – telo pod bavlnenou prikrývkou dýcha, nedochádza k saunovému efektu a nočný odpočinok bude naozaj pohodlný.

• Hypoalergénne – prírodné tkaniny nedráždia ani tú najcitlivejšiu pokožku. Tu je však potrebné upresniť: ak je bielizeň kupovaná od pochybného, ​​netestovaného výrobcu, môže použiť farbivá, ktoré neprešli dermatologickým výskumom, preto je lepšie kupovať bielizeň na posteľ len od overených firiem.

Treba poznamenať, že bavlna je o niečo náročnejšia na starostlivosť ako zmesové alebo syntetické tkaniny. Po praní a žehlení však nemení veľkosť a tvar, ako spomínané materiály. Prírodnú bavlnenú posteľnú bielizeň je možné deťom nepochybne rozniesť už od narodenia – je bezpečná aj pre tenkú a jemnú detskú pokožku.

Materiály na báze bavlnených vlákien

Existuje množstvo látok na báze bavlnených vlákien. Niektoré sa líšia v spôsobe tkania nití, iné – v spôsobe spracovania surovín. Satén, popelín, kaliko a flanel – všetky tieto materiály sú známe a obľúbené u milovníkov pohodlia domova.

Bavlnu na posteľnú bielizeň používali už naši predkovia, preto moderná generácia uprednostňuje tento materiál!

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *