štvrtok , 16 mája 2024

Zlaté šperky – krása a sofistikovanosť!

Zlaté šperky vždy vyzerajú skvele a štýlovo. Dokonca aj ten najlakonickejší prsteň alebo reťaz bez akýchkoľvek intarzií a vložiek vyzerajú krehko a ušľachtilé.

Zlato je mäkký kov, s ktorým sa ľahko pracuje, dáva šperkom akýkoľvek tvar, symbolizuje bohatstvo a blahobyt a hodí sa na každú príležitosť – ako na formálnu oslavu, tak aj na párty s priateľmi.

Výhod zlatých šperkov je naozaj veľa: nevtieravá ušľachtilá farba, ktorá zatieňuje vložky iných kovov alebo drahých kameňov. Zlaté šperky majú navyše hypoalergénne vlastnosti a môžu ich nosiť aj alergici. Zlato vždy vyzerá štýlovo a solídne a ak vás omrzeli zlaté šperky, vždy ich môžete výhodne predať – to znamená, že je to aj dobrá investícia!

Druhy zlata

Rôzne druhy zlata vám umožňujú vybrať si zlaté šperky pre konkrétny farebný typ vzhľadu. Odrody zlata sa objavili, keď klenotníci začali pridávať k základnému drahému kovu ďalšie inklúzie, ligatúry. Účelom použitia takýchto prísad nie je len zmena farby šperkov, ale aj získanie trvanlivejších výrobkov odolných voči poškriabaniu.

Teraz si môžete kúpiť šperky z nasledujúcich druhov zlata:

• Klasická žltá – jej odtiene sa pohybujú od teplých, slnečných (pridáva sa meď) až po citrónovú (je tam zahrnutie striebra).

• Biela – do základného materiálu sa pridáva paládium, platina, nikel a striebro. Spojenie s platinou dodáva šperku zvláštnu silu.

• Červená a ružová – teplý odtieň červeného zlata dáva meď. Ak chcete získať romantickú ružovú, pridajte striebornú.

• Zelená – nezvyčajný tón šperku dodáva opäť striebro v zliatine. Jedinou nevýhodou tejto zliatiny je krehkosť.

Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam vám zlato umožňuje vytvárať módne produkty v rôznych štýloch – moderný minimalizmus, elegantný barok, retro, avantgarda, gotika a iné, pričom paleta takýchto šperkov je mimoriadne široká. Zlaté obrúčky sú klasikou, ktorá je v škatuľke každého fashionistu. Vyrábajú sa v rôznych formátoch: monogramy, pečate, falanga, odnímateľné a iné. Náušnice nie sú o nič menej rozmanité: cvočky, prívesky, retiazky, s drahými kameňmi a bez nich.

Retiazky, prívesky, prívesky a iné šperky na krk v stručnom alebo sviežom štýle. Náramky, brošne a diadémy, ktoré dopĺňajú obraz a robia ho skutočne elegantným. Zlaté šperky sú skutočným nálezom a ich nosenie znamená byť módne a elegantné!

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *