sobota , 27 apríla 2024

Ortopedické matrace pre bábätká

Rodičia sa snažia dať bábätku to najlepšie pre jeho vývoj, preto je jednou z prvých vecí, ktoré sa preňho vyberajú, kvalitný ortopedický matrac. Má optimálne hladký a pevný povrch, ktorý zabezpečuje príjemný a zdravý spánok.

Chrbtica dieťaťa je rovná, ale kosti sú stále mäkké, takže aby sa predišlo problémom s vývojom držania tela, miesto na spanie dieťaťa do 3 rokov by malo byť dostatočne tvrdé a výška matraca by mala byť najmenej 7 cm.

Vlastnosti výberu detského matraca

Dôležitým kritériom je materiál, z ktorého je matrac vyrobený. Kvalitná výplň podporí správne držanie tela dieťaťa počas spánku a zároveň umožní svalom relax a úplný odpočinok. Nemali by ste kupovať matrac, ktorý obsahuje lacnú penu alebo obyčajný výplňový materiál. Pena sa rýchlo deformuje a tiež ľahko absorbuje a zadržiava tekutinu, čo vedie k reprodukcii mikróbov.

Poťah by mal byť vyrobený z prírodných materiálov, ktoré neelektrizujú. Moderné matrace sú vybavené snímateľnými poťahmi, ktoré sa dajú ľahko a rýchlo vyprať, sú príjemné na dotyk a dobre vetrajú.

Moderné výrobky používajú vysokokvalitnú polyuretánovú penu (penu). Tento materiál je hypoalergénny a šetrný k životnému prostrediu, takže je pre dieťa absolútne bezpečný.

Ako úspešný príklad vám odporúčame venovať pozornosť detskému ortopedickému matracu Bambino Classic. Jedná sa o kvalitný výrobok vyrobený z jednodielnej studenej polyuretánovej peny. Ide o základný a obľúbený model medzi ortopedickými matracmi pre deti. Snehobiely a mäkký poťah je ideálny pre citlivú detskú pokožku. Je obšitá odvetrávanou látkou a zároveň zabraňuje výskytu roztočov a baktérií. Vrstva polyuretánovej peny je materiál odolný proti deformácii a priedušný. Tento matrac v chlade dobre izoluje teplo a v lete prepúšťa vzduch, takže detská posteľ bude mať vždy príjemnú teplotu. Model je pružný a elastický a keďže dieťa váži málo, matrac si zachová svoj tvar a ortopedické vlastnosti po dlhú dobu.

Pravidlá starostlivosti o ortopedický matrac

Majte na pamäti, že deti sú aktívne a často radi skáču po posteli, preto by ste si mali kúpiť naozaj silný produkt. Lacný a nekvalitný matrac rýchlo stratí svoj tvar a elasticitu.

Ak sa rozhodnete kúpiť pružinový matrac, nezabudnite, že sa na ňom môže hromadiť prach, preto ho pravidelne čistite a vysávajte.

Aby sa teda vaše dieťa správne vyvíjalo, dobre spalo, naberalo silu pred aktívnym dňom a ráno sa cítilo energicky a energicky, neodkladajte nákup moderného ortopedického matraca!

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *