pondelok , 29 apríla 2024

Konferenčné stolíky: estetika a pohodlie v obývacej izbe

Kávový alebo konferenčný stolík v obývačke pripomína chýbajúcu skladačku. Ale stojí zato ho pridať do interiéru – a obraz vyzerá úplne. Tento typ nábytku vytvára nielen estetický vzhľad miestnosti, ale je tiež veľmi pohodlný pri každodennom používaní.

V závislosti od modelu môže konferenčný stolík slúžiť ako jedálenský stôl, dekoratívny stojan na kvety alebo aj plnohodnotný pracovný kút.

Typy konferenčných stolíkov

Medzi najobľúbenejšie patria nasledujúce:

Transformačné stoly sú nadrozmerné a zvyčajne sa rozkladajú s knihou. Ľahko sa zmestia aj do malého bytu a poslúžia ako pohodlné pracovisko a jedálenský kút na prijímanie hostí.

Konferenčné stolíky sú malé stolíky vyrobené v elegantnom štýle, majú stabilné nohy a zásuvky na veci a sú vhodné na priateľské čajové párty.

Klasika – vhodná na jedenie aj do práce. Majú zdržanlivý štýl, štvorcový, oválny alebo okrúhly tvar, ale existujú modely s modernými dizajnovými akcentmi.

Ako si vybrať konferenčný stolík

Rozmanitosť takýchto stolov je veľmi veľká. Materiál, rôzne farebné riešenia, tvar a textúra často sťažujú výber. Je však potrebné zvážiť niekoľko bodov.

Rozmery stola a veľkosť miestnosti

Aj keď je stôl v strede obývačky, mali by ste sa po miestnosti voľne pohybovať. Vzdialenosť konferenčného stolíka od pohovky by mala byť približne 50 cm, aby bolo vhodné vziať si šálku alebo položiť knihu. Výška stola by mala byť o 5 cm nižšia ako pohovka.

Štýl

Stôl by mal ladiť s ostatným nábytkom a celkovým štýlom miestnosti. Pre masívnu koženú pohovku je vhodný model vyrobený z dreva a kovových vložiek. Pre úhľadnú pohovku si môžete vybrať malý stolík s kovovými nohami a sklenenou doskou.

Materiál

Môže to byť aj rôzne:

Sklo je hlavnou výhodou jednoduchého čistenia. Nebojí sa šálok s horúcim nápojom a vyzerá elegantne aj bez obrusu.

Drevo – dodá interiéru útulnosť. Napriek tomu, že väčšina drevených modelov pôsobí masívne (vhodné do priestranných miestností), existuje veľa elegantných stolíkov, ktoré sa hodia aj do malej obývačky.

Kov – dokonale kombinovaný s drevom. Môžete si vybrať možnosť s medenými alebo pozlátenými vložkami. Kvalitná maľba dodá stolu dodatočný luxus. A nemiešajte kov, pretože mix takéhoto materiálu zlacní interiér.

Farba

Zamerajte sa na svoje preferencie a štýl miestnosti. Konferenčný stolík môže byť. K tomu môžete pridať ďalšie farebné akcenty v miestnosti, aby ladili so stolom (obrázok, vankúš alebo prikrývka na pohovke), avšak ďalší nábytok by mal byť v tlmených tónoch.

Dôvody, pre ktoré si vybrať konferenčný stolík do obývacej izby, sú teda zrejmé, pretože to môže byť priestor na odpočinok alebo prácu, môže zdôrazniť štýl obývacej izby a jednoducho pridať pohodlie, pričom zaberá minimum miesta.

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *