INÉ ČINNOSTI VI.

Výtvarné stvárnenie migrácie z pohľadu rôznych generácií študentov SZUŠ Ateliéru Médea predstaví výstava Iné činnosti VI., ktorá bude slávnostne otvorená 3.5.2019 o 17.00 hod. v priestoroch Ponitrianskeho múzea v Nitre, Štefánikova tr. 1.

Ponitrianske múzeum v Nitre pripravilo v spolupráci so Súkromnou základnou umeleckou školou Ateliér Médea vo svojich priestoroch VI. ročník výstavy Iné činnosti. V minulom rokupredstavili žiaci školy v priestoroch múzea práce stvárňujúce Nitru a Osijek ako súčasnémesto a život v ňom na pozadí minulosti. Tohtoročnou témou je migrácia, ktorá sa považujeza jednu z hlavných civilizačných výziev 21. storočia, pretože má závažné ekonomické, sociálne, populačné, kultúrne, politické, bezpečnostné, environmentálne a iné dopady, hoci ju mnohí odborníci vnímajú ako pozitívny a z mnohých hľadísk užitočný fenomén. Každágenerácia sa však na tento spoločenský problém pozerá z iného uhla pohľadu. Ako vidia a vnímajú migráciu študenti Ateliéru Médea od predškolského veku až po dospelých predstavívýstava Iné činnosti VI., ktorá bude slávnostne otvorená 3.5.2019 o 17.00 hod v priestoroch Ponitrianskeho múzea v Nitre.

Výtvarné námety tejto témy stvárnené rôznymi generáciamibudú prezentované na viac ako 250 plátnach. Výstava potrvá do 2.6.2019.

Neprehliadnite

Svetový deň vody

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa …