piatok , 26 apríla 2024

Chcete sa dostať do formy? Začnite ešte pred Vianocami!

Vianočné sviatky sú každý rok spojené s rodinnou pohodou, krásnymi chvíľami pod stromčekom aj pri sviatočne prestretom stole. Obávate sa, že sa na vás počas týchto dní nalepia kilogramy navyše? Začnite s cvičením ešte dnes! Nezabudnite počas vianočných sviatkov občas vstať od všetkých dobrôt a vydať sa na prechádzku alebo si trochu zacvičiť.

Pre úspešný štart

Ako končia všetky vaše predsavzatia? A koľkokrát ste si povedali, že začnete viac cvičiť a zdravšie sa stravovať? Vytrvať v tomto úsilí nemusí byť vôbec také ťažké, ako sa na prvý pohľad zdá. Postačí sa riadiť niekoľkými radami.

#1 Stavte na správnu motiváciu

Prečo by ste chceli začať s cvičením? Chcete sa viac starať o svoje zdravie, zlepšiť kondíciu alebo vytvarovať postavu? Skôr, ako sa pustíte do prvých cvikov, premeňte vaše predsavzatie na merateľné ciele. Pozor! Začnite v malom. Stačí sa napríklad rozhodnúť začať cvičiť trikrát do týždňa 30 minút. Nezabudnite si hneď naplánovať čas, kedy sa cvičeniu budete venovať.

#2 Stanovte si tréningový plán

Druhým krokom je vybrať si tú správnu aktivitu a zostaviť tréningový plán. Vyberte si šport, ktorý máte najradšej. Môže to byť cyklistika, plávanie, beh aj fitness či iné športy. V prvých týždňoch si nastavte latku nižšie — začnite pozvoľna. Pomáha tiež plánovanie konkrétnych aktivít. Nezabudnite do neho zaradiť krátku rozcvičku a čas na záverečný strečing.

Náš tip: Módne kúsky pre všetky vaše outdoor aktivity aj cvičenie doma nájdete v e-shope Freshlabels.cz. Hľadáte spôsob, ako pri nákupe zaplatiť menej? Potom nezabudnite využiť Freshlabels slevový kód.

#3 Zadovážte si kvalitné športové oblečenie a obuv

Skúšali ste už začať behať v starých vyťahaných teplákoch? Alebo ste si chceli doma zacvičiť v bežnom oblečení? I keď sa v takýchto kúskoch dá hýbať, pred cvičením by ste sa mali prezliecť. Existuje na to viacero dôvodov:

  • športové oblečenie z funkčných materiálov výborne odvádza pot od pokožky,
  • je prispôsobené štýlu pohybu, na ktorý je vyrobené,
  • ak sa prezlečiete, pomôžete aj vašej psychike naladiť sa na cvičenie,
  • správne vybrané kúsky udržia vaše svaly a kĺby v teple,
  • športová obuv chráni členky, oceníte aj lepšiu stabilitu.

Náš tip: Funkčné oblečenie, kvalitnú športovú obuv a mnoho iného nájdete v internetovom obchode 11teamsports.cz. Ak pri nákupe použijete 11teamsports slevový kód, iste vás poteší aj priaznivá cena v nákupnom košíku.

#4 Cvičte (aj) doma

Nechcete začať s pohybom vonku alebo medzi ľuďmi? Mnohých od tohto kroku odrádza nedostatočná kondícia. Začať preto môžete pokojne aj v domácom prostredí. Na tento účel si vyhraďte kútik, do ktorého si zaobstaráte niekoľko pomôcok, ako sú fitness podložka, fitlopta, posilňovacia guma, švihadlo a činky.

Aby sa vám to podarilo, vyhraďte si na cvičenie aj konkrétny čas. Iste by to nemalo byť večer, keď zvyčajne sedíte pred televízorom. Vaše telo bude v takomto čase naladené na odpočinok. Nakoniec ešte jeden tip: počas domáceho tréningu vypnite všetky zariadenia, ktoré by vás mohli vyrušovať.

#5 Konzumujte zdravé potraviny

Dostať sa do formy vám pomôže jedálny lístok plný zdravých potravín. V jeho zložení by sa mal nachádzať vyvážený podiel bielkovín, sacharidov a tukov. Tuky sú potrebné aj vtedy, ak je vaším cieľom zhodiť nadbytočné kilogramy. Stavte však na prospešné omega nenasýtené mastné kyseliny.

Na vašom jedálnom lístku by nemali chýbať ani ovocie, zelenina, orechy a semienka, mliečne výrobky, vajcia a mäso. Ak niektoré z týchto potravín nekonzumujete, mali by ste potrebné živiny nahradiť z iných zdrojov. Nezabudnite ani na dostatok tekutín. A teraz sa už môžete spokojne pustiť do aktivít, ktoré vám pomôžu dostať sa do formy.

Neprehliadnite

Morský kolagén: ako ho správne používať pre krásu a zdravie

Krásne nechty a pokožka, zdravé kĺby, husté vlasy, zdravé cievy, normálne fungovanie ciev a čriev, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *